Min drömresa!

Jag har tjatat om Madagaskar hur länge som helst nu och förhoppningsvis så kommer jag att få se detta magiska land någon gång inom en snar framtid. Inger på Big Travel i Kristianstad har hittat den perfekta resan, en riktig drömresa som jag bara måste dela med mig av!
Anledningen till att vi ännu inte varit på Madagaskar är för att resan bara går under en viss period och jag är tyvärr inte ledig från skolan. Men bara för att vi inte kan åka till Madagaskar just nu så behöver det ju inte betyda att ingen av er kan göra det.
För all information om vad som ingår i resan, priser och sådant – ring världens bästa Inger på Big Travel,
tele 044-123400.

Dag 1. Antananarivo När ni landar på flygplatsen så blir ni mötta och körda till ert hotell som ligger i centrala Antananarivo (kallas för Tana).Dag 2. Antananarivo – Soavinandriana Efter frukost åker vi västerut och gör några stop för att kunna fota den vackra naturen. Vi stannar till vid en lemurpark där det finns nio olika sorter som lever här. Nästa stopp är i en liten by där flera familjer gör olika fordon i miniatyrer av gamla burkar och som sedan exporteras runt om i världen. Vi åker sedan vidare till Miarinarivo där vi får träffa elever i projektet ”Ny Hary”. Projektet ger möjligheten till barn som har fattiga föräldrar att gå i skolan och få ett gratis mål mat varje dag. Vi fortsätter till Ampefy och till kaffeplantaget Christos Spiliopoulo där vi stannar över natten. Ca 150km och max 3,5h körtid.Dag 3. Soavinandriana Idag utforskar vi området runt Soavinandriana, vattenfallet vid Lily floden, gejsrar och utsiktsplatsen Ilot de la Vierge. Övernattning på Christos igen. Max 100km körning.

Dag 4. Soavinandriana – Antananarivo – Andasibe Tidig morgon åker vi tillbaka till Tana och fortsätter sedan österut till Andasibe. På vägen dit stannar vi till vid reptilparken i Marozevo, där vi kan får se kameleonter och andra djur så som fjärilar och grodor på nära håll. Vi checkar in på Andasibe Forest Lodge. På kvällen finns möjlighet att gå på en nattvandring med guide som lyser med ficklampa för att vi förhoppningsvis ska få se den nattaktiva lemuren ”muslemur”, sovande kameleonter, trädgrodor mm. Övernattning på lodgen. 300km och ca 6h körtid.

Dag 5. Andasibe Morgonen börjar med en vandring med guide i parken Analamazaotra där den största av lemurerna finns, Indri Indri. Den kan bli upp till 80 cm lång och har ett skällande läte som vi förhoppningsvis kommer att få höra. Här finns fler sorters lemurer, olika fåglar och andra djur. På eftermiddagen besöker vi parken Mantadia som är en mer vildvuxen park men här finns även bra stigar och med lite tur kan vi få se lemursorten Diadem Sifaka och Bamboo lemuren.  Övernattning på Andasibe Forest Lodge. 40km körning till Mantadia och tillbaka.

Dag 6. Andasibe – Akanin´Ny Nofy (betyder drömmarnas näste). Vi avreser tidig morgon till Brickaville och fortsätter sedan på grusväg till Manambato som ligger vid Rasoabe sjön. Vi åker sedan båt längs Pangalanes kanalen till Akanin´Ny Nofy och Palmarium Hotel som ligger vid en lemurpark. Vi åker 125km på vanlig väg och sedan 7km grusvägn och avslutningsvis 2 timmars båtfärd på kanalen.

Dag 7. Akanin´Ny Nofy – Tamatave På morgonen tar vi en promenad i Palmarium Park där vi får se flera olika sorters lemurer. Efter detta åker vi båt till Tamatave som är Madagaskars största hamn. Transfer till Hotel Nica för övernattning. 3h båtfärd.

Dag 8. Tamatave – Foulpointe Vi utforskar Ivoloina reservatet som ligger några kilometer från Tamatave och fortsätter sedan till Foulpointe. Här kan vi beskåda ett gammalt fort, njuta av havet, maten och promenera längs stranden. Övernattning på Manda Beach Hotel. Ca 60km körning.

Dag 9. Foulpointe – Soanierana-Ivongo – Sainte Marie Vi åker till den östra kusten och Soanierana-Ivongo där vi tar färjan över till den vackra ön Sainte Marie som är en gammal piratö. Vi bor på Lakana Hotel som ligger på stranden mellan flygplatsen och staden Ambodifotatra. 75km bilfärd och ca 2h färja.

Dag 10-11. Sainte Marie Här har vi ett par lediga dagar där vi kan upptäcka södra delen av ön med Ile aux Nattes eller den norra eller östra delen av ön till cykel eller till fots. För de som vill kan ägna sig åt vattenaktiviteter eller bara slappa på stranden. Passa på att se piratkyrkogården vid lågvatten och njut av den vackra solnedgången. Övernattning på Lakana Hotel.

Dag 12. Sainte Marie – Antanananrivo Vi tar färjan tillbaka till fastlandet och Soanierana-Ivongo och sedan vidare till flygplatsen i Tamatave. Vi flyger upp till Tana och bor på Belvedere Hotel. Om det finns plats på flyget så flyger vi från Sainte Marie via Tamtave upp till Tana.

Dag 13. Antanananrivo – Antsirabe – Ambositra – Fianarantsoa Vår resa fortsätter nu söderut först till Antsirabe som är känt för sina ädelstenar och s.k. riskshaws. Vi passerar vackra landskap när vi fortsätter ner till Fianarantsoa. Vi besöker en utsiktsplats som ger oss en vacker vy över staden Ambalavao. Övernattning på Villa Sylvestre. 420km och 7h körtid.

Dag 14. Fianarantsoa – Manakara Idag ska vi åka ”Jungle Express Train”. Tåget avgår vid 7-tiden på morgonen och vi kommer att åka över 67 broar och genom 48 tunnlar och genom tropisk skog till Manakara som ligger på östra kusten av Madagaskar. Vid varje station tåget stannar till vid säljs det färsk frukt, fisk och kakor. Tågresan tar ungefär 8-13h och väl framme i Manakara checkar vi in på vårt hotell O-Delices Annexe. Om tåget inte skulle gå av någon anledning så kommer vi att besöka den historiska delen av Fianarantsoa och sedan åka till Ambalavao för att övernatta på Bougainvillées Hotel. 163km, 8-13h med djungeltåget.

Dag 15. Manakara – Ranomafana Morgonen är fri för egna aktiviteter. Vi kan gå ner och se när fiskarna kommer tillbaka med sin fångst eller göra en kanottur på Pangalaneskanalen. Sedan åker vi tillsammans vidare upp till Ranomafana. Längs vägen passerar vi palmträd, kryddplantage mm. Vi gör en nattpromenad längs vägen för att försöka få se muslemuren, kameleonter och andra nattaktiva djur. Övernattning på Chez Gaspard. Om vi inte har kunnat åka tåg så kommer vi att besöka Anja reservatet som ligger ca 12km söder om Ambalavao, där vi har stor chans att se familjer av den s.k. kattalemuren. Vi åker sedan till Ranomafana och övernattar. Ca 200km körning.

Dag 16.  Ranomfana – Sahambavy Idag besöker vi den ca 40 000ha stora nationalparken Ranomfana som ligger vid Namoronafloden. Här finns bl.a. gyllene bambu lemurer, bruna lemurer och Sifakan (släkt med silkeslemuren).  På eftermiddagen fortsätter vi till Fianarantsoa och härifrån åker vi med ett gammalt tåg till sjön Sahambavy (om minst 4 personer är med på turen). Annars åker vi bil dit och övernattar på Lac hotel som ligger precis vid sjön. Ca 85km körning.

Dag 17. Sahambavy – Ambositra Vi är nu på väg norrut igen och åker till Ambositra. Vi besöker Zafimaniry som är en verkstad där folk arbetar med  träsnideri. Övernattning på Hotel Artisan. Ca 150km körning.

Dag 18. Ambositra – Antsirabe Vi fortsätter norrut på ”riksväg” 7 till Antsirabe där vi besöker Andraikibasjön och eventuellt även en liten verkstad där de gör olika miniatyrer av återvunnet material. Övernattning på Rima Guest House. 130km körning

Dag 19. Antsirabe – Antananarivo Vår resa börjar närma sig sitt slut och vi åker mot Tana. På vägen stannar vi till vid Ambatolampy där vi får se hur de gör kastruller av återvunnet aluminium. Lite beroende på när vi kommer till Tana finns eventuellt tid att besöka en marknad där vi kan inhandla de sista souvenirerna för den som har plats kvar i bagaget. Beroende på när ni flyger hem så åker ni antingen ut till flygplatsen eller övernattar nära flygplatsen. (Övernattningen tillkommer). 180km körning.

Min drömresa!

 Pris: från 22 590kr per person (2014)
I priset ingår:
* All transfer enligt programmet
* Boende på hotell som anges i programmet eller likvärdiga hotell med frukost. I Soavinandriana och på Sainte Marie med halvpension (frukost och middag)
* Entréer samt lokala guider till parker eller reservat
* Bil, minibuss eller buss med chaufför beroende på storleken på gruppen
* En flaska vatten per person och dag
I priset ingår ej:
* Flyg från och till Sverige, från ca 12 000kr.
* Inrikesflyg Tamatave – Tana, ca 1 800kr per person med skatter eller Sainte Marie – Tana, ca 2 025kr per person med skatter.  Se program dag 12
* Säkerhetsskatt på flygplatsen, ca 300kr per person
* Vaccinationer som behövs, kontakta en vaccinationscentral för mer information
* Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
En vacker dag kommer inlägg från Madagaskar… det lovar vi  😉

8 comments

 1. mycket pengar!! men måste va en cool upplevelse =)

  Reply
 2. Låter ju helt fantastiskt! Något man borde spara till!

  Reply
 3. Ja Zara Home har så himla mycket fint!!

  Reply
 4. De va mkt pengar men de verkar sjukt mysigt :)

  Reply
 5. Mycket pengar, men det låter som en fantastisk resa. Hoppas du kan komma iväg på den inom en snar framtid:)

  Reply
 6. sv. Tack så himla mycket. :)
  Om pengarna hade funnits så hade jag rest hur mycket som helst!

  Reply
 7. Åh vad underbart! Madagaskar är ett av mina drömresmål också. Hoppas att kunna åka dit i framtiden :)

  Reply
 8. Det var dyrt, men garanterat värt det! :)

  Reply

Leave a reply