MIND THE GAP: En guide till det hemliga London

Att läsa guideböcker är det bästa som finns enligt mig, ingen tvekan om den saken. I vanliga fall så är det Lonely Planet som ligger högt på listan över guideböcker med information om alla turistattraktioner, restauranger och hotell.
Jag fick hem en bok i brevlådan för ett tag sedan och helt ärligt… jag läste boken från pärm till pärm.
Så här skriver författarinnan om boken:

Många svenskar älskar metropolen London och vi åker gärna dit med jämna mellanrum. Just därför behöver vi inte en guidebok som tar upp de vanliga turistfällorna. Istället vill vi ha en bok som tipsar om platserna londonborna själva besöker eller sådant som kan vara intressant under den tredje, fjärde eller tionde resan till staden.
Mind the gap tipsar jag därför om muséet för varumärken och logotyper, om restaurangen där du äter i totalt mörker, om den ekologiska matvarukedjan som skippat plastförpackningar, om golfklubben med inomhusbanor mitt i city och pizzerian inhyst i en klassisk dubbeldäckare. Allt det där som inte finns med i andra guider, eftersom det är för okänt, för lokalt eller helt enkelt för konstigt för att beskrivas… i vanliga resehandböcker. Mind the gap innehåller hundratals nya anledningar till varför vi älskar London!

MInd the gap_cover_final

MIND THE GAP: En guide till det hemliga London
Behöver jag säga att detta kommer att vara min bibel när jag är i London?!

Leave a reply