Minska avgaser!

Allt resande vi människor gör, genom att åka flyplan, bilar, färjor, motorcyklar, etc är väldigt skadligt för miljön och detta kan vara viktigt att tänka på.
Alla måste dra sitt strå till stacken för att kunna rädda vår planet innan det är försent.  När man reser finns det många sätt man kan värna om miljön. Om det är möjligt kan man ta tåg istället för flyg. Det kan finnas en viss charm med att åka tåg, att dela hytt med främmande folk och svischa genom vackra landskap som man normalt aldrig skulle se uppleva annars.
Dessutom finns det många snabbtåg inom Europa och det kommer fler och fler hela tiden så att åka inom Europa kan vara väldigt snabbt och smidigt.

De flesta suv stora miljöbovar och slukar bränsle. Det finns hybrid SUVs att köpa om man ändå insisterar. Med en sån stor marknad av miljöbilar som finns idag så kan man hitta många bilar i alla prisklasser. De flesta stora bilmärkena erbjuder nu hybridbilar så det är inte svårt att hitta. Honda har lanserat flera hybridbilar t ex Honda som är en liten bil som är bra om man bor i storstad. Det är inte särskilt dyr och den drivs av både en elmotor och en bensinmotor så att bränsleförbrukningen minskar. Man behöver inte ladda den som med elbil, någongting som kan ta flera timmar. Cykla kan man göra för att minska sin andel av all koldioxidutsläpp. I Sverige har vi redan många cyklister men det kan alltid bli fler, det är bra motion, man kan få en skön bris på varm sommardag och det är väldigt roligt.

spara på miljön genom att köra runt i en sådan här 😉
image

12 comments

 1. Jag lovar att visa bilder sen =)

  Reply
 2. Köper jag mig en ny bil lär det bli en hybrid - men jag vill helst ha en liten större bil med tanke på hur jag bor.

  Dock lär jag aldrig köpa en Humvee! :P

  Reply
 3. Jag åker nästan aldrig bil längre. Tunnelbana fungerar jättebra i Stockholm och pappas firmabil använder vi mest när vi ska iväg någonstans hela familjen dit det är svårt att ta sig.

  Reply
 4. Än så länge är dessa bilar rätt dyra har jag hört men tekniken går fram så priset kommer väl att dala.

  Reply
 5. Det var faktiskt en fin bil.

  Reply
 6. Ja vi förstör mer o mer för vi blir mer o mer bekväma av oss.

  Reply
 7. Det stämmer så..... Jag åker faktiskt buss varje dag till jobbet.

  Reply
 8. Vi lånar ju planeten av våra barn så vi borde värna mer om den.

  Reply
 9. Vi flyger mer o mer för charterresor är billiga.

  Reply
 10. Jg ska köpa en sådan bil nästa år när jag sparat ihop lite pengar med min man.

  Reply
 11. Jag brukar tänka att jag åker kommunalt istället för att ta körkort och köpa bil, vilket är bra för miljön. :)

  Reply
 12. Ja det är väl enda gången det är en fördel att inte ha körkort, det är miljövänligt ;) Vi går därför överallt om vi behöver göra ärenden eller handla. Ska vi nån längre sträcka till exempel grannstaden så blir det buss. Väldigt bra, men man önskar ändå ofta att man hade körkort för det är ju smidigt!

  Reply

Leave a reply