Myggmedel!

Det är inte så trevligt att åka på semester och spendera större delen av tiden med att klia sönder myggbett. När man reser till ställen där man vet att det finns mygg och framför allt Malaria är det ett väldigt bra tips att ha myggmedel med sig.
I första hand så är det att skydda sig från Malaria där det finns men annars är det trevligt att kunna vara ute på kvällen utan att ha en svärm mygg om sig och kring sig 😉

Vi brukar vanligtvis köpa myggmedel på plats och då gärna någonting som är producerat på plats. Oftast är detta något balsam eller någon olja som luktar citron. För den som inte är säker på att det finns organiskt myggmedel på plats så har vi ju ett myggmedel som heter just MYGGA och som bland annat säljs på Apoteken.

Det finns både i sprayform och i form av rollon. Vi föredrar rollon eftersom det är så himla smidigt att använda. MYGGA luktar nästan lika gott och “citronigt” som de organiska produkterna vi köpt och den skyddar även mot knott och andra stickande insekter samt minskar risken för fästing- bett!

Att ta med sig myggmedel kan vara en billig försäkring till att slippa myggbett! Och dessutom så har vi ju mygg även i Sverige så det kan användas mer än bara på semestern 😉
Myggmedel

Organiska preparat… lika effektiva som de man köper i Sverige. Bevis? En död fluga i flaskan på sista bilden… underbart att de säljer en produkt så 😉
Myggmedel

Myggmedel

8 comments

 1. MYGGA brukar jag använda :).

  Reply
 2. myggorna gillar inte mig har aldrig fått ett bett :))

  Reply
 3. Hahaha! Ja då går d ju inte att ta miste på va d e till för iaf =p

  Reply
 4. Jag testade MyggA i somras, men jag var inte alls nöjd med den - antingen var den för klen eller så är de norrländska myggen tuffare än något annat!

  Jag fick ett tips om något som hette Bäckolja, men tydligen har de slutat tillverka den. Den var visst för effektiv...

  Reply
 5. Ja det är ju det, mycket som man ska fixa och dona med.

  Reply
 6. Det är fiffigt fast tycker inte det luktar så gott :/

  Reply
 7. MYGGA lät bra, fast jag brukar inte använda myggmedel.
  Det finns ju armband också, som tydligen kan hålla flugorna borta. d:

  Sv: Tack!
  Pappa har tagit prover för att se om han har lunginflammation också, som han fick i samma veva förra gången han fick en propp. Men jag hoppas också han mår bättre.

  Reply
 8. Jag har också en sån mygga roll on! Väldigt smidigt! :)

  Reply

Leave a reply