Om Att Tänka Efter Före – Turistfällan!

Det började med en strandpromenad efter frukosten och ganska så fort så upptäckte vi en folksamling med turister lite längre bort. Eftersom vår mänskliga nyfikenhet inte skiljer sig från andra människors nyfikenhet så anslöt vi oss till resten av turisterna. Uppmärksamheten och uppståndelsen var på grund av en stor sköldpadda som var väldigt nära land. Det var en vänlig rackare och vi fick uppfattningen om att den tyckte om människor.
Vi tyckte att vi var smarta som tusan som passade på att fota som galningar direkt istället för att stå kvar bland de andra turisterna.
So far… inte några större problem men när vi hade fotat och filmat så märkte vi att folk började mata sköldpaddan, någonting som vi reagerade på eftersom det är ett vilt djur?!

Det visade sig att en kille ur lokalbefolkningen lockade dit samma sköldpadda dag efter dag och sedan sålde han mat som “dumma turister” köpte och matade den med. Vi har lärt oss en viktig sak… wild is wild!
Det innebär att man inte skall störa det naturliga… någonting som man gör ifall man matar vilda djur. Vad händer när mannen inte längre står där med maten? Sköldpaddan har ju lärt sig att den får mat dagligen och det har blivit en vana… vad hände då när den plötsligt inte får mat längre? När den inte längre är på jakt efter mat eftersom den lärt sig att den får mat vid strandkanten varje dag?
Vi köpte ingen mat och vi matade absolut inte den men ack va förbannade vi var på alla idioter som glatt handlade mat, fnissade och matade sköldpaddan utan att tänka efter före… Detta är ta mig tusan lika illa som att fotas med exotiska djur på gatan! När vi fotades med sköldpaddan så var det på dennes villkor och det var ingen som tjänade pengar på det, någonting som kändes helt ok 😉

 

16 comments

 1. Längtar verkligen till värme när jag ser de här bilderna. Jätte fina bilder också!

  Håller helt och hållet med om matningen dock. Men många har nog en förmåga att handla innan de tänker.

  Reply
 2. Vilken fin sköldpadda :) Håller med om matningen, sådär borde man inte få göra....

  Reply
 3. Vet inte om ja skulle vågat klappa den (A)

  Reply
 4. Jätte fina bilder ni fick, men blir med arg när de matar så, vad händer när killen tröttnar på sälja mat..... :/ Den kommer gå mot en säker död för dne glömt bort hur man letar mat själv /:

  Reply
 5. Så sant! Helt rätt av er :D

  Reply
 6. Jag förstår att ni blev upprörda, hans förmåga att hitta egen mat försämras och vad händer om han skulle råka simma fram till fel person som vill åt hans skal?... hm.. :/

  SV:
  Ja visst är det typiskt :P

  Reply
 7. Så sjukt häftigt att va så nära!!!
  Men ja, mata den tycker jag väl inte va helt rätt jag heller!!

  Reply
 8. Nej det är inte ok att mata vilda djur wild is wild helt rätt

  Reply
 9. En del gör allt för att tjäna pengar! :/

  Men jag undrar hur gammal den är? Mellan 80-100 år?

  Reply
 10. Så himla häftigt!!

  Reply
 11. Ja du!! Det är ju så! Man får ibland tänka efter för man kan ju skada mer än vad man tror. Ibland är vi nog alla lite dumma turister som inte förstår bättre. Tur att man lär sig hela tiden i livet. Numera är jag mycket mer klok när det gäller djurmöten i andra delar av världen än va jag var förr!

  Reply
 12. så himla häftigt, vill också! :)

  Reply
 13. shit vad stor! Synd att det ska gå till sådär bara av lokalbelfolkningen :/

  Reply
 14. wild is wild!

  Reply
 15. Så fin den är - och STOR! Hemskt att man gör så med vilda djur på grund av okunskap/viljan att tjäna pengar... :(

  Reply
 16. Haha usch, den ser ju riktigt läskig ut :D

  Reply

Leave a reply