Östersjöfestivalen!

Varje år förvandlas en redan vacker stad till en ännu vackrare och framförallt till en livlig stad!
Det är Östersjöfestivalen som kommer till Karlhamn och gör staden till en stor fest under ett par dagar (i mitten/slutet på juli).
Karlshamn är en väldigt fin hamnstad i vanliga fall och under Östersjöfestivalen blir det omgjord med massor av marknadsstånd, mat, godis i mängder och en hel drös med karuseller och musik = underbart!
ostersjofestivalenBåde Mini och jag uppfattar festivalen som att den är väldigt musikalisk. Det finns alltid underhållning i form av musik på festivaler men på Östersjöfestivalen fanns det exceptionellt många band som uppträdde på olika ställen runtomkring staden.
Ostersjofestivalen
OstersjofestivalenDär fanns också galet mycket roligt för barn att göra med karuseller och hopptorn. Om det inte varit så mycket folk där så hade jag nog betalat för att få hoppa lite i världens häftigaste torn, för att inte tala om en av karusellerna… underbar med “antik” look som faktiskt återskapar en känsla av att befinna sig i Paris (även om det inte var ett pariserhjul). Över lag kan jag faktiskt säga att karusellerna kändes mycket nyare och fräschare mot vad de brukar göra på marknader och festivaler!
Ostersjofestivalen
Ostersjofestivalen

Och ingen festival hade varit komplett utan att man äter Langos :). Det som är synd är att Langosen blir mindre och mindre för varje år även om de blir dyrare men så är det väl med allt!
LangosEtt stort plus med festivalen i Karlshamn är att all parkering är gratis under dagarna och det brukar ju alltid vara tvärtom, att allt blir dyrare under festivaler 😉
Se till att spana in denna Östersjöfestival nästa gång den kommer till Karlshamn!

10 Comments

 1. Emilia

  Lät som en trevlig o mysig festival. Häftig hoppborg också! 🙂

  Reply
 2. Sara

  Så kul! 🙂

  Reply
 3. Katta

  Har faktisk aldrig varit där men då vet jag vad jag gör nästa gång det är festival.

  Reply
 4. Elin

  Godis…. Älskar den bilden

  Reply
 5. Sara

  Vilka härliga bilder.

  Reply
 6. Åsa

  Jag har besökt den.

  Reply
 7. Emma

  Vilka karuseller

  Reply
 8. Helena

  Dit ska vi!!!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018