Otto & Glassfabriken före detta 3 Toppar!

Det hette alltid 3 Toppar och var det enda stället i Åhus som serverade glassar lika stora som barnens huvuden. Köerna var alltid väldigt långa och det fanns en hel uppsjö av smaker att välja på. Detta var säkert 15 år sedan och sedan den tiden har mycket hunnit hända. Åhus Glass har sålts och den före detta ägaren har idag startat ett nytt glassföretag som heter Otto & Glassfabriken. Glassen har blivit, om möjligt ännu bättre och kiosken där glassen såldes och rånen bakades är idag en liten sommarstuga för en privatperson.
tretoppar
Men som tur är så har inte 3 Toppar gått i graven även om namnet gått vidare och glassmärket bytts ut.
Det gäller att man har koll så man hamnar på rätt ställe. För att göra en rörig text något rörigare så har namnet 3 Toppar hamnat på en annan glassbar som ligger vid Kantarellen på Täppet stranden. De serverar också god glass där, inget snack om saken men om det är “äkta” 3 Toppar glass så är det till Ottos Glassfabrik man ska bege sig. Där motsvarar en kula 2 kulor, 2 kulor 4 kulor osv.
tretoppar
Det är öppet mellan 12.00 – 21.00 dagligen under sommarperioden och kiosken ligger på en liten avstickare till Kolonivägen, nere vid Minigolfbanan i Täppet.
Det är en helt klar upplevelse i sig att äta glass härifrån… mums eller nomnom, vilket man föredrar 😉
tretoppar

tretoppar-Åhus

Missa inte detta guldkorn och ät en glass eller gör som vi… köp 3 kulor och dela på den – ni blir garanterat mätta!

4 comments

 1. Wow vilken glass! den skulle jag vilja testa :)

  Reply
 2. Den glassen såg inte fel ut.=)

  Reply
 3. Jag har varit där en gång när jag var liten men vill gärna åka dit igen :D

  Reply
 4. Mums mums så gott :)

  Reply

Leave a reply