Otydliga prissättningar i Brasilien!

I USA är alla priser utsatta utan moms, alltså måste man räkna med att få betala lite mer när man kommer fram till kassan då momsen läggs på först där. Eftersom detta är vida känt så brukar oftast turisterna veta om detta redan innan så det skapar sällan problem.
I Brasilien däremot så sätter de ut väldigt missvisande priser på sina varor och sedan när man tror att man fyndat och går fram till kassan för att betala så märker man att priset inte alls det som stod i skylten utan det skall gångas med 3. Väldigt rörigt och väldigt effektivt för det verkar som att turisterna blir förvånade, ifrågasätter priset men de betalar ändå snällt och går iväg med sina inköp.
Anledningen till att många av dem väljer att betala är nog för att de blir ställda och förvånade men vill inte verka okunniga eller något. Vi såg det vid flera tillfällen när vi var och shoppade så det är inte bara ett enstaka exempel som vi byggt detta inlägg på!

Lägg märke till priserna i skylten på bilderna nedan:
brasil

brasil

Som ni ser så står det 4 x 149,97 på en av skyltarna. Detta innebär att väskan kostar fyra gånger ca: 150:- och det blir 600:-. Många tror att det är 150:- och springer in att fynda men tyvärr så är det så många affärer i Brasilien sätter sina priser.

Så var vaksamma i förväg gällande vad det står på skyltarna så ni vet vad saker och ting verkligen kostar!!!

4 comments

 1. Nej, men usch så fult gjort! Jag var irriterad i Kanada när alla priser var utan moms (har aldrig varit i USA så det var nytt för mig). Men det här var ju värre!!!

  Reply
 2. Dåligt att man ska behöva räkna ihop själv även om man har koll. Det blir så otydligt och krävs att man har god tid på sig, är någorlunda bra på matte eller går omkring med en miniräknare i väskan... :p

  Reply
 3. Vilken märklig prissättning.

  Reply
 4. Fy vad tråkigt med sån prissättning! Det är ju en himla skillnad på t.ex 150 och 600:- :(

  Reply

Leave a reply