Packningstips för resa med ett handbagage!

Ingen gillar att släpa runt på en tung väska och ibland kan det förstöra hela semestern. Om du åker tåg eller buss är det också klumpigt att släpa runt på en stor väska och att försöka hitta utrymme och plats för den. Lös dina semesterbekymmer enkelt genom att enbart resa med ett handbagage (i de fall där det är möjligt). Speciellt om du bara ska bort över en helg eller några få dagar så får du faktiskt plats med allt du behöver i en normalstor handbagage-väska. Det första du ska komma ihåg är att du faktiskt får plats med mer än du tror.

Eliminera allt som du faktiskt inte behöver. Gå igenom din necessär, vad behöver du faktiskt ha med dig? Vad kan du lämna hemma? Om du inte har tillgång till duschartiklar dit du reser så kan du köpa små reseförpackningar som enkelt får plats i väskan på de flesta ställen till exempel Åhlens eller Kicks. Släpa inte med dig stora förpackningar av ansiktskrämer eller schampoo om du kan undvika det.

Vårt handbagage… passat av Morris 😉
 

När det kommer till kläder så tänk noga igenom dina val. Planera vad du ska ha på dig varje dag som du är borta och packa efter outfits. På så vis minskar du din packning, det gäller även accessoarer. Kolla även upp hur vädret ska vara dit du åker och packa efter väderrapporten så att du inte behöver ha med dig både varma och svalare alternativ.

Ta redo på vad som kommer att finnas när du kommer fram. Det är ingen mening med att packa dubbelt. Ska du till exempel hälsa på vänner eller bekanta över en helg så finns det säkert mycket som du kan låna och några kläduppsättningar och en tandborste kan räcka långt. Ska du bo på hotell så skadar det aldrig att fråga vad de kommer att tillhandahålla. En tumregel är att dra ned på onödiga förpackningar och vätskor som tar stor plats.

Reser du utomlands så kom ihåg att det är smart att lämna extra rum i väskan för inköp och souvenirer. Ibland är det bättre att packa för lite än för mycket, skulle du till exempel behöva en varmare tröja kan du köpa det på plats. Välj en liten väska på hjul och du kommer knappt att känna av ditt bagage. Res lätt och spara pengar, du kommer att känna dig som en vinnare och slipper dessutom att vänta vid bagageutlämningen.

Innan du ska köpa biljett kan det vara värt att kolla upp kreditkort med poäng eftersom de ger dig bonus och poäng på dina inköp. Om du kvalificerar för ett Amex guldkort så kan du få extra förmåner på alla dina inköp oavsett vilket land du befinner dig i.

Mini och jag brukar ofta packa väldigt lätt och vi har tidigare skrivit inlägg om det (här) och vi ska skaffa ryggsäckar inför vår nästa resa… Om vi hade vetat att vi skulle bo i en tuktuk i en vecka på Sri Lanka så hade vi nog skaffat ryggsäckar tidigare 😉

12 comments

 1. Alltid lika bra tips :)

  Reply
 2. Jag skulle aldrig klara av att resa med bara handbagage, är för shoppingtokig för det! Men det är verkligen superbra om man kan ta med småförpackningar av att och redan bestämt outfits för det tjänar man mycket vikt/plats på! Den största fördelen med att bara ha handbagage med sig måste ju ändå vara att risken för att väskan tappas bort inte är så stor som den är när man checkar in bagage! :)

  Reply
 3. Svar: åååh jag kängtar! :P

  Reply
 4. längtar* haha

  Reply
 5. Riktigt bra tips, skall försöka komma ihåg dem inför nästa resa! :)

  samma här, jag brukar med lägga upp inlägg som jag skrivit i förväg för lägga upp när det passar. Till exempel när man är sjuk, eller åker iväg...så man lägger ju inte så mkt tid på dem, mer än klickar och lägger upp :) Men det är ju bara jag som vet det legat där i 2 kanske 3 veckor :)

  Reply
 6. Inför sommarens vandring skulle jag behövt allt tänkbar hjälp med packningen! :P

  Reply
 7. Det är ås roligt att ni delar med er av så bra tips :)

  Reply
 8. suuuper bra tips!!!

  Reply
 9. Hoppas du har en fin torsdag :)

  Reply
 10. Väldigt bra tips!

  Reply
 11. Smart tips, ja man vill ju inte att det ska vara jobbigt ;).

  Reply
 12. bra tips! jag är en sån som alltid packar typ 70% för mycket haha!

  Reply

Leave a reply