Parken Zoo – Det Saknas Ord, Text och Mening…

Kalla Fakta sände i kväll en dokumentär om hur djuren på Parken Zoo missköts och hur utrotningshotade djur ligger i frysar huller om buller tillsammans med kycklingar som skall vara föda för djuren. Ni som missade det kan se programmet HÄR (med engelsk textning).

“Hej, Vi kommer att svara på samtliga påståenden efter sändningen ikväll, eftersom vi först vill se innehållet. Sannolikt blir det på klassiskt mediedramaturgiskt vis en ensidig skildring i programmet, men vi kommer självklart redogöra för svar här och vara med i den efterföljande debatten i TV4 News, i TV4 Nyhetsmorgon, i andra riksmedier samt i lokala medier”. Så står det på Parken Zoo s Facebook sida och fasiken va sura vi är!!!

Nog att media vinklar och vrider för att måla upp det värsta av det värsta, det förnekar vi inte men när de visar frysarna med djuren som avlivats och att de ligger så ovärdigt där då finns det väl inget att vinkla eller? Hur tusan förklarar de att frysarna ser ut som de gör?

 

Fotona är print screen från programmet och även om vi vet att det är väldigt stötande foton så känner vi ändå att det är viktigt att visa hur det faktiskt såg ut!

Det är bra att detta uppdagades och det är förhoppningsvis en boll som kommer att fortsätta att rulla och att fler djurparker kommer att granskas!
Det sorgliga med det hela är att hela branschen svärtas och det finns bra djurparker också… djurparker som lär ut, informerar och som värnar om de utrotningshotade arterna. Man är ju för eller emot djurparker oftast. Vi är för djurparker men mot cirkus för det är där som djuren verkligen exploateras!

Vi hade ett inlägg för bara några dagar sedan som handlade om de Afrikanska Vita lejonen (läs det här) och där är ett exempel på när djurparker är bra, när de ser till att arter lever vidare som är utrotade i det vilda!

Men beträffande PARKEN ZOO… Som tur är har vi inte varit där ännu och efter detta kan vi informera om att vi troligtvis ALDRIG kommer att åka dit. De måste verkligen ändra på allt och bevisa för hela Sverige att de tar sitt arbete på allvar och att de skyddar djuren och inte missköter dom!!!

 

8 comments

 1. Det där gjorde mig med så upprörd! Det är ju helt sjukt!!!

  Reply
 2. Vad hemskt!

  Reply
 3. På mynewsdesk.com försöker dom försvara sig.. Usdhh hemskt var det och alla Helenas lögner..

  Reply
 4. Såg programmet igår och tycker det är hemskt att vi behandlar djur så.

  Reply
 5. vilken lam förklaring chefen hade.

  Reply
 6. usch kan inte kolla på sånt. vidrigt! FY!!!

  Reply
 7. Men fy faan, rent ut sagt!

  Reply
 8. Tycker det härär helt hemskt:(
  Såg avsnittet i morse. Inte kul att jag tänkt bra tankar om Eskilstuna djurpark, tänk bra om chefen. Nej, man kan då inte lita på mycket vad business-människor säger.

  Reply

Leave a reply