Pass Upp med passet i Dubai & Förenade Arabemiraten!

Det är väldigt viktigt att alltid kolla upp exakt vilka regler som gäller med pass när det är dags att ge sig ut och resa. I vissa länder räcker det att passet är giltigt fram tills dagen man åker hem och i vissa länder ska passet vara giltigt upp till sex månader efter det att man kommit hem.
De flesta länder accepterar ett så kallat provisoriskt pass ifall resan redan är bokad och man märker att passet gått ut. (Ett provisoriskt pass kostar 980 kr och utfärdas medan du väntar. Kallas även rosa pass, eftersom de är just rosa. Det provisoriska passet är giltigt i drygt 6 månader, eller för en resa).

När man ska resa till Förenade Arabemiraten (Dubai ligger där) så gäller det att se upp för deras regler är väldigt strikta när det gäller passet. Varje land bestämmer själva reglerna för visum och pass och här har Förenade Arabemiraten valt att strama åt tyglarna.

Ska du dit krävs det att passet ska vara helt, med minst sex månaders giltighetstid kvar, och utan israeliska stämplar. Och vad värre är: provisoriska pass, ett slags rosafärgat nödpass som kan utfärdas medan man väntar, tillåts ej.
Så för att sammanfatta det så gäller följande vid en resa till till exempel Dubai:

1) Se till att passet är helt!
2) Det ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan.
3) Det får inte finnas israeliska stämplar i passet.
4) Provisoriskt pass är inte tillåtet!

Pass Upp med passet i Dubai & Förenade Arabemiraten!

2 comments

  1. ja men verkligen :D

    Reply
  2. Jösses, vad krångligt!! :/

    Hoppas att allt är bra med er!

    Reply

Leave a reply