Portofino – En Äkta Matupplevelse!

Last updated May 10, 2022

Portofino är en av de så kallade ”betalrestaurangerna”. Den mesta maten ingår i kryssningen och kostar inget extra men det finns 2 restauranger där de tar en avgift för att äta.

Så vad är skillnaden mellan ”betalrestaurangerna” och de som ingår i kryssningen?

All mat ombord på Navigator Of The Seas är i toppklass det är en sak som är säker. Vare sig man väljer att äta i restaurangerna som ingår eller går till de som tar avgift. Dock finns där en skillnad… ”betalrestaurangerna” ger en mer hel matupplevelse (hmmm hoppas ni förstår vad vi menar).Maten är något mer speciell och lyxig och helheten är något mer romantisk.

På de ”vanliga” restaurangerna är det mer folk som äter samtidigt medan specialrestaurangerna är mer intima och mindre. Servicen är oslagbar och maten är inte av denna värld.

Mini och jag gick till Portofino och vi var inte besvikna. Vi valde att gå dit när de hade en så kallad ”Mystery Dinner Show”. Detta innebär att man får underhållning och är delaktig i att lösa en mordgåta samtidigt som man avnjuter middag med champagne, vin och god mat!

För denna toppenkväll betalade vi ca: 350:- per person men då ingick ALLT!

Vi har tidigare varit på en sådan Dinner Show i Orlando och det kostade ca: 700:- per person och då var maten inte i närheten så god som den var här!

Ps: Varken Mini eller jag lyckades klura ut vem som var mördaren 😉

Vi fick en kommentar gällande vinlistorna ombord och vi träffade ett sydafrikanskt par som sa att det bästa med kryssningen var vinlistorna. Det finns alla möjliga sorters vin och i alla prisklasser. Mini och jag är inte jättestora vinkännare men lite har vi koll på och vi tror inte att den bästa vinkännare hade blivit besviken på urvalet ombord på Navigator Of The Seas!  Dessutom litar vi på det Sydafrikanska paret… de borde kunna sitt vin 😉

PS: Vi vet att flera av er inte kan kommentera eller får felmeddelande när ni gör det. Vi har skickat mail till blogg.se för det måste bero på en bugg i det nya nätverket. Vi får hoppas att det åtgärdas snabbt!

Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

0 Comments

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018