Pressutskick om 2015 års hetaste resetrender

Jag älskar att få information om hur resetrenderna ser ut år efter år och här kommer trenderna för detta året, sammanställt av Malin Jungerstedt på Destiantion Compensation:

Antal privata resor utomlands spås fortsätta öka även under 2015. Sociala medier, sökandet efter genuina reseupplevelser och tilltagande konsumtion av ansvarstagande resor är några av trenderna som formar vårt resande. Destination Compensation listar de 8 hetaste resetrenderna för 2015.

  1.    Andra inspireras av hur du reser

Den nya generationens resenärer är redan här. Av personer födda 1980-2001 gör en majoritet sin research inför resan på bloggar, resesajter som TripAdvisor och sociala medier. De är vana att vara ständigt uppkopplade och utnyttjar dessa kanaler även under sin resa för att ge och få omedelbar feedback online. De har lågt förtroende för resebranschens marknadsföring men däremot stort förtroende för andra resenärers personliga rekommendationer. Sannolikheten är stor att även du inspirerar någon under 2015 till att resa någonstans när du uppdaterade din FB-status på semestern!

  1.    Mer än bara charter

Den nya generationens resenärer reser också utav fler skäl än bara sol och bad. De vill ha unika och autentiska reseupplevelser där de får tillfälle att förverkliga sina drömmar och utvecklas intellektuellt och spirituellt. Under 2015 kommer vi att se en ökad trend bland yoga-resor och äventyrsresor.

  1.   Res med egen guide

Idag behöver du inget mer än en mobil för att boka, planera och researcha din resa. Men 2015 blir året då du också kan ha den som resesällskap och cityguide. Med appar som Hearplanet, Triposo och TourPal guidas du genom staden genom dina hörlurar som på ett museum.

  1.   Ansvarstagande resande – från speciellt till konventionellt

Efterfrågan på ansvarstagande hotell, resorts och restauranger blir allt vanligare och mer konventionellt. I år kunde vi för första gången se listor som Global Sustainable Destinations Top 100. Även artiklar från Fair Trade Center om hur man kan resa mer medvetet och spara på jordens resurser har publicerats för allmänheten i Aftonbladet. Detta är något reseföretagen tar fasta på. Mer än två tredjedelar av resebranschen säger att det kommer bli allt viktigare med hållbara lösningar under de kommande tre åren.

  1.     Personligt boende lockar mer

Allt fler turister hyr boende i privata hushåll via tjänster som t.ex. Airbnb, vilket är både billigare, personligare och ger en mer unik upplevelse. Hotellen måste nu tänka nytt för att locka tillbaka turisterna och fylla sina rum. Under 2015 förväntas därför allt fler hotell marknadsföra sig mer personligt på sociala medier och som en del av en kulturell upplevelse i linje med destinationens egen kultur.

  1.    Reseföretag uppskattar din selfie

Sociala medier har gjort det enkelt för oss att skryta om våra reseupplevelser för våra vänner. Närmare 70 % av facebookanvändarna uppdaterar sin sida under resan och det har många hotell och researrangörer börjat inse nyttan med. Många turister väljer att fotografera sig själva vid ankomsten till hotellet och på restaurangen och ju mer originellt ett företag är desto mer benägen kommer du vara att vilja berätta om det genom din selfie. 2015 års trend pekar mot mer marknadsföring genom storytelling och extra exeptionella reklamkampanjer hos företagen på ditt resmål.

  1.    Middag hemma fast på resan

Att resa förknippar många med att upptäcka ny matkultur men få har hittills åkt hela vägen hem till lokalbefolkningens kök. År 2015 blir det ännu enklare att boka in sig på middag hemma fast på resan. Genom det ökande antalet onlinetjänster så som Bookalokal och EatWith och nya middagstjänsten som snart kommer att släppas av Airbnb blir matupplevelserna något utöver det vanliga.

  1.    Från turist till Local Hero

Fler och fler resenärer bryr sig om att ta socialt-, ekonomiskt-, och miljömässigt ansvar på sina resor. Detta har lett till en ökad industri inom volontärresor och andra välgörenhetsprogram där resenärer antingen kan ge av sin egen tid på resan, skänka pengar till välgörenhet eller ta med sig specifika varor till olika välgörenhetsmottagare i sin packning. Att dela med sig och hjälpa sina medmänniskor på resan blir en naturlig del under 2015.

Pressutskick om 2015 års hetaste resetrender

Leave a reply