Rättssystemet i Sverige – Så Fel Så Fel!

För ett tag sedan gjorde jag en polisanmälan gällande en bluff på Blocket. För att inte göra en kort historia lång så gällde det en husbil som vi betalade en handpenning på och sedan gick killen upp i rök och vi såg varken röken av husbil eller pengarna som vi betalat i handpenning (husbilen var inte till oss – vi ska ha segelbåt och inte husbil).

Först trodde jag att någonting hade hänt, att killen kanske blivit sjuk och att det var därför som det inte gick att få tag på honom. Jag misstänkte ALDRIG BEDRÄGERI eftersom jag hade fått ett kontonummer till Swedbank. Enligt mig så riskerar man att utsättas för bedrägeri ifall man typ möter någon i en mörk gränd och ger pengar där (lite överdrivet men ni förstår vad jag menar). När man fått ett kontonummer så är det ju lätt att spåra?!

Döm min förvåning när polisen sa åt mig att det kan ta väldigt lång tid innan ärendet är färdigt, att det inte alls är säkert att man får tillbaka pengarna… det beror helt enkelt på om tjuven har pengarna kvar. WHAT?!
Men det är inte det värsta av allt. Det värsta är utan tvekan att polisen sa någonting i stil med:

Det kan ta väldigt lång tid innan det klaras upp för i många fall så väntar vi tills vi fått in många anmälningar och samlar dessa innan vi fortsätter, detta för att ha en större chans att fälla den skyldige. 

Så om vi har förstått det hela rätt så är meningen att polisen ska inte kontakta kontohavaren direkt, nej de ska vänta tills han lurat några fler personer på pengar innan de gör något. Snälla någon förklara detta för oss för vi fattar inte… Är det inte bättre att skicka anmälan till honom/henne direkt istället för att eventuellt förhindra att andra blir lurade???

18 comments

 1. Vi lever i ett sjukt samhälle.

  Reply
 2. Helt sjukt?

  Reply
 3. Får det gå till så?

  Reply
 4. Men så var det ju när jag polisanmälde J när han hackade min hemsida. Han erkände ju till och med olaga intrång men de la ner ärendet ändå. Vem lägger ner något när erövraren har erkänt?

  Reply
 5. Rättssystemet är åt helvete ibland! :/

  Reply
 6. Åt helvete.

  Reply
 7. Hur är det möjligt?

  Reply
 8. Och vi bor i ett sådant land....

  Reply
 9. Sinnes sjukt.

  Reply
 10. Vi har ett sjukt system.

  Reply
 11. Herregud. Finner inga ord.

  Reply
 12. Är det sant? O My good!

  Reply
 13. Tydligen får man lura folk.

  Reply
 14. Varför är jag inte förvånad?

  Reply
 15. Vilket system..polisen gör inte ett dugg.

  Reply
 16. men usch vad dumt! polisen brukar inte göra så mycket tyvärr..

  sv; ja jag gillar verkligen henne så det kommer bli tomt nu i skolan :(

  Reply
 17. Helt jävla sjukt!! Man blir förbannad..
  När jag gick hem en natt så blev jag påhoppad av ett gäng småjävlar med pistol jag slogs och sprang för mitt liv när jag kom hem ringde jag polisen då fick jag höra exakt denna mening; det är små potatis för oss en lördag natt!!

  Reply
 18. Men va? Vad dåligt!!! :/

  Reply

Leave a reply