Resa med barn? Vi & barn?

Fraga

Den frågan kommer ofta upp… om Mini och jag planerar att skaffa barn. Vi har pratat massor om hur vi ska göra när det gäller att skaffa barn eller att inte skaffa barn. Vi har det så himla bra som vi har det och nu är vi inte låsta alls utan det är bara att låsa dörren och åka om vi vill (bortsett från skolan då).
Det livet som vi har planerat för oss – att bara segla iväg – blir svårt att göra om vi har barn. Vi har bestämt oss för att i nuläget följa vår dröm och segla iväg. OM vi märker att det saknas någonting, att livet inte är så perfekt som vi tänkt oss så kanske vi planerar om, kommer tillbaka till Sverige och skaffar barn. Vi är inte så gamla ännu att det är för sent och vi har en hel del år på oss att eventuellt ändra oss 🙂
En sak som vi bägge är överens om är att vi är väldigt glada över att vi inte har barn nu. Vi älskar att leka med våra gudbarn och älskar de små knapparna som om de vore våra egna men samtidigt är det skönt att kunna skicka hem dem igen och bara ha det bra!
Min syster reser mycket med sina barn och de trivs bra på klassiska charterresor och kryssningar. De flesta resmål fungerar bra med barn och det som blir den största skillnaden är att de inte kan vara ute på nätterna och härja utan får gå till rummet tidigare eftersom barnen ska sova. Vi har också märkt att de väljer resmål mycket med tanke på barnen som Disney World och platser med fina stränder så att barnen kan bada!
Om vi hade haft barn så tror vi bägge två att det hade hämmat vårt resande lite och framförallt så hade resorna sett annorlunda ut. Du går INTE Inkaleden med barn, du får inte åka på vissa Safaris med barn och att dyka hade varit svårt för vad gör man med barnen då?
Vi får se hur det blir i framtiden men som det är nu så är det toppen!!!
Meningen var att jag skulle lägga upp foton på Katta med familjen så ni fick se “barnresor” men jag hittade gamla foton på när Katta och jag var små och hur våra föräldrar reste med oss 🙂
Jodå den lilla tjockisen är jag hahahaha:
Nostalgia

Nostalgia

Nostalgia

Nostalgia

Nostalgia

10 comments

 1. Tycker det låter bra att göra som jag och vänta med att skaffa barn, och jag kan nog hålla på det i 40 år till! :D

  Hoppas att allt är bra med er!!

  Reply
 2. Ingen brådska med barn om man vill kunna resa mycket, blir inte lika enkelt att bara ge sig iväg om man har barn.

  Reply
 3. Det blir vad man gör det till. Vi reser med barn och det funkar perfekt!

  Reply
 4. Alla är vi olika jag kan inte tänka mig ett liv utan barn

  Reply
 5. Funkar det för er så är det ok.

  Reply
 6. Alla lever som de vill.

  Reply
 7. Ni har ju tid på er.

  Reply
 8. Ett val som alla får ta som de vill.

  Reply
 9. Vi reser med barn och upplever inte det som jobbigt. Vi har 4 st.

  Reply
 10. Jag tror att jag verkligen förstår hur ni tänker. Jag är inte alls säker på om jag vill skaffa barn i framtiden, och det lutar nästan åt att jag inte vill det. Dels för att jag känner mig ganska obekväm runt barn, speciellt mindre barn, och dels för att jag tänker att det kanske inte blir lika enkelt att flytta omkring i världen. Fem år på en missionsbas någonstans, några år i Sverige, iväg på en annan missionsbas, en del resande och allt det. Det skulle väl säkert fungera om jag verkligen ville. Men nja, jag tror inte det... Eventuellt att jag skulle ändra mig om jag gifter mig med någon som lyckas "övertala" mig. Men känns det inte rätt så skiter jag i det. :-)

  Reply

Leave a reply