Rescue Mission på Paradisvägen.

I förmiddags när Mini gick ut så var det en liten pippifågel som satt nedanför vår altan och som med största sannolikhet hade flugit in i rutan.
Mini kikade på den och upptäckte att den hade lite blod vid ögat men att vingarna verkade vara ok.

Jag rusade in och googlade skadade fåglar, skåne. Efter ett par klick hade jag ett nummer till en Magnus så jag ringde honom för att ta reda på vad vi ska göra. Jag säger bara, tack gode gud för kunniga och hjälpsamma människor!
Det finns tydligen en enkel procedur som man ska göra om man hittar en fågel som flugit in i rutan, någonting som jag inte hade någon som helst aning om men som jag nu tänker dela med mig av här:

Troligtvis så har fågeln drabbats av hjärnskakning när den flugit in i rutan så man ska ge den en chans att “hela sig själv”

Ta en liten kartong och gör lufthål!
* Peta ner fågeln i kartongen.
* Ställ kartongen inomhus i ett mörkt, tyst och svalt rum.
* Vänta 6-8 timmar.
* Ta ut kartongen och öppna den utomhus… förhoppningsvis flyger fågeln iväg!

Man ska alltså inte ge den mat eller vatten.
Tyvärr så tror jag att många gör fel och antingen dödar fågeln eller bara låter den vara. Enligt Magnus så behöver den tid att återhämta sig från en hjärnskakning, någonting som den kan göra i kartongen!

Klockan 18.00 var det dags att släppa ut Gizmo (som vi döpte den till) 😉Först såg han lite vinglig ut också stannade han på staketet en liten stund… poserade för en bild, hämtade andan och sedan flög han iväg 😉

Vi hade ingen aning om hur vi skulle göra med skadade fåglar men nu vet vi!
Vi är lyckliga på Paradisvägen ikväll!

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply