Royal Caribbean VS Celebrity Cruises!

Jan 13, 2012

Allure Of The Seas och Celebrity Constellation är 2 HELT olika fartyg. Det skiljer mycket på dessa utöver storleken!

 

Vi har hunnit kika runt lite och detta inlägg kommer att vara en liten jämförelse mellan

Allure of The Seas (Royal Carribean) & Celebrity Constellation (Celebrity Cruises)

 

Mat/Restauranger: Vi är sjukt imponerade av kvalitén på maten på bägge kryssningarna, det är inget snack om saken men om man ska börja hårdgranska så är Celebrity snäppet vassare. Servicen är bra på bägge ställena men man känner sig mer speciell på Celebrity. Ett exempel är att jag blev ledd till bordet i armkrok av servitören. Det var faktiskt ett riktigt fräckt tillskott i servicen. Våra vattenglas fylls på hela tiden och maten här är en upplevelse varje dag. Men samtidigt så gillade vi maten på Royal också, framförallt 150 Central Park som var en riktig upplevelse!

Här på Celebrity så finns det oerhört kunniga vinkännare (Sommelierer) som man tappar hakan av att lyssna på!

 

SPA: Båda fartygen hade SPA men Celebrity har mer ”avancerat” SPA med fler behandlingar, mer SPA känsla och tack vare ”The Persian Garden” och deras pool med saltvatten som är uppvärmd så känns Celebrity mer SPA: igt och hälsofokuserat!

 

Träning: I detta fall så har båda kryssningarna träningsredskap så det räcker och blir över så det är svårt att välja. Båda har stråk som man kan jogga eller springa på och deras tränings- rum har utsikt över havet. De bägge erbjuder också seminarier på hur man ska träna, kroppsfett mm.

 

Kryssa Med Barn: Vi vill påstå att bägge kryssningarna fungerar bra ihop med barn men i detta fallet så erbjuder Royal mer. Royal (Allure) har så himla mycket aktiviteter så man hinner inte med allt. På Celebrity är det mindre aktiviteter men även här finns flera barnklubbar och barnen delas in i olika grupper efter ålder. Jag kommer att skicka min syster med man och barn på Allure men bara syrran och hennes man på Celebrity… ni förstår vad jag menar 😉

 

Lyxkänsla: Här måste vi utan tvekan säga Celebrity. Bägge kryssningarna är lyxiga men Constellation osar lyx i vartenda hörn så i detta fallet så vinner den!

 

 

Övrigt: Som vi hela tiden nämner så är vi ruskigt nöjda med bägge kryssningarna. Celebrity Constellation handlar mer om lyx, lyx och att lära sig nya saker tack vare alla olika workshops. Allure är mer en generationskryssning där man finner allt från spädbarn till 95- åringar. På Constellation är medelåldern högre. Mini och jag tillhör den yngre generationen om man skall sätta ett snitt på det (även om det finns barn också). Klimatet här på Constellation är mer avslappnat och lugnt där man stannar upp och njuter av livet. Perfekt som bröllopsresa eller sol- och badresa med det lilla extra!

 

Vi klagar inte på någon av kryssningarna… det är en sak som är säker 😉

VS

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018