Blooper 1: Se Alltid Till Att Ha Bensin I Bilen!

Detta tips är i och för sig ganska självklart och gäller i alla sammanhang och alltid men det är ändå ett inlägg som vi vill skriva om för även om vi han sitta och le lite åt det nu så kan vi lova att det inte var det minsta roligt när vi väl satt i den sitsen.

Vi befann oss i Sydafrika och skulle köra från Outdshoorn till Lesotho och det var en sträcka på närmre 60 mil. När vi tänkte stanna på första bästa mack för att tanka upp bilen så märkte vi att stod 6 killar vid pumparna och inga andra bilar var där. Eftersom detta var väldigt tidigt på morgonen och vi hade all vår packning i bilen så valde vi att köra vidare. Sydafrika är ju ganska så känt för kriminalitet så vi kände att det var onödigt att “utmana” ödet.
Tanken var att vi skulle stanna på nästa mack istället, bara det att det inte kom fler mackar. Vi märkte ganska snart att bensinen var nere på reserven och vi hade bara stor öppen väg med nästan inga andra bilar framför oss som ni ser på bilden: 

Vi ställde om vår GPS på närmsta mack och den visade att vi hade ca 10 mil dit = vi har inte bensin så det räcker!!!
Det var på ångorna som vi hoppade in på en bensinmack som inte var utsatt på GPSen och Pärlan fick ny energi för att kunna ta oss till vårt mål!

Vi lovar att vi stannade på vartenda mack därefter och tankade fullt… man vet aldrig när nästa mack kommer ju!
Det är alltså ett viktigt tips som vi vill dela med oss av… SE ALLTID TILL ATT TANKA UPP BILEN NÄR NI PASSERAR EN MACK OCH NI INTE KÄNNER TILL OMRÅDET!!! Ni vet ju inte när nästa mack kommer och även om GPSen visar att där är en mack i närheten så kan denna vara stängd (väldigt vanligt i framförallt Afrika).
Vi behöver inte ens spekulera i vad tusan vi skulle ha gjort om vi blivit ståendes mitt ute i ingenstans med soppatorsk och all vår packning synlig i bilen… ryser bara vid tanken!

13 comments

 1. Vilket äventyr, usch vad hemskt om man stannat mitt i ingenmansland utan bensin...vågar knappt tänka vad som kunnat hända.

  Reply
 2. Sååå många gånger vi har gjort sådär! Vi väntar alltid in i det sista och sen kommer ingen mack, och så kör vi på ångorna med hjärtat i halsgropen... Än så länge har det löst sig, men om vi inte skärper oss kommer det ju gå illa endera dagen... Önskar God Jul!

  Reply
 3. Jag vet hur det kan vara!

  På vår väg mot Kiruna i somras var vi nära att få bensinstopp - och rullade in på ångorna till bensinmacken i Nikkaloukta. Bensinstationer i Norrland är inte så vanliga, tydligen! :P

  Jag önskar Annika, Daniel och Morris en riktigt god jul!

  Reply
 4. Bra tips där! :)
  Fast... Jag kan inte låta bli att tänka på att ni faktiskt h a d e kunnat bli rånade vid den där macken som ni valde att köra förbi. Visserligen hade det varit värre att bli utan bensin och stillastående på vägen och bli rånad där istället. :p

  Reply
 5. Tänk vad som hade kunnat hända om ni fått motorstopp!

  Reply
 6. Vilka fina bilder

  Reply
 7. Usch vad hemskt om ni hade fått motorstopp.

  Reply
 8. Sydafrika,vem bilar där;)

  Reply
 9. Jag har själv bilar i sydafrika o vet hur farligt dör är.

  Reply
 10. Roligt att ni skriver om detta. Har själv råkat ut för det.

  Reply
 11. Bra att ni hittade en bensinstation

  Reply
 12. Gud vad hemskt om fått motorstopp.

  Reply
 13. Huva! Vilken tur att ni hittade en mack!!

  Reply

Leave a reply