Semesterinköpen vi ofta ångrar

Där och då, i Peru, kändes ponchon gjord av alpacka (en typ av lama) helt rätt. Jodå den var så fin och så mjuk och gosig så den skulle även göra sig bra i den svenska höstkylan. Men väl hemma i Sverige kan jag inte annat än att undra hur jag tänkte när jag köpte den.

Men det är någonting som händer med oss när vi är på semester och ibland handlar vi saker och kläder som vi inte hade köpt när vi är hemma (och tack och lov så säljs inte mycket av det i Sverige ändå). Är det bara jag som tidigare har haft en vanlig garderob hemma och en “skräckgarderob” med semesterplagg? Hur kan det komma sig att jag helt plötsligt handlat en topp i batik i Egypten när jag inte ens gillar batikmönster?
Och sarongen – whats up with that? Marknadsförs som att du kan använda den som kjol, handduk och lakan. Det är lätt att förstå att det är mycket bättre att köpa sakerna separat – en kjol en handduk och ett lakan.

Som tur är så har jag rensat ut min skräckgarderob och alla prylar som inte var “rätt köp” och numer är jag väldigt selektiv med vad jag köper för desto mindre prylar du har, desto större frihet har du. Och jag samlar på upplevelser och inte saker.
Här nedan kommer mina topp 3 (vad jag kan komma ihåg) på sämsta saker jag köpt:

1. En kobrastaty i Egypten. Att den missfärgade mina händer varenda gång jag höll i den var inte viktigt då för visst skulle den bli fin hemma i huset och hela skulle kläs med kristaller. Resultatet blev en ofärdig kobra som helt enkelt hade för dålig kvalitet för att kläs med kristaller. Nu undrar jag varför den inte kastades i utrensningen?!

2. Den klarblå sarongen med stora gula blommor på. Den passade perfekt nere på stranden i Karibien (trodde jag då) men det finns egentligen bara ett ord att beskriva den på – skitful!

3. Lejonet, gjort av pärlor från Sydafrikansk basar. Meningen var att den skulle pryda någon hylla i Sverige men när vi väl kom hem märkte vi att lejonet inte ens kunde stå för att det var så tungt på huvudet med alla pärlor och att benen var för smala. Där och då stod det hundratals lejon mot varandra och vi missade problematiken helt enkelt.

Semesterinköpen vi ofta ångrar

3 comments

  1. Det är så sant jag köper alltid skivor som jag sedan inte fattar att jag gillade.

    Reply
  2. Man tänker sig inte för när man är utomlands

    Reply
  3. Alla onödiga prylar ja man behöver dem inte.

    Reply

Leave a reply