Shoppa Kläder Utomlands – När Storleken HAR Betydelse!

Även om världen idag är globaliserad så verkar det inte som att vi kan enas om måttenheter, längdenheter och storlekar. Jag tänker inte ens gå in på ämnet om foot och gallons för det är mer eller mindre obegripligt och där hakar vi bara på och chansar när vi är iväg!
Ett exempel är när vi beställde popcorn på en biograf i USA, storlek M är tydligen en Ica- kasse fylld med popcorn… undrar hur storlek L ser ut då, svart sopsäck kanske?!

Det där med klädstorlekar i olika länder är lika svårt att skriva om som det är omöjligt att läsa och förstå vad som skrivits – rörigt redan där eller hur?!

Svenskarnas damstorlek 38 motsvarar engelsmännens storlek 12 och amerikanarnas storlek 8. Om man ska kasta in en matematisk formel här så kan man säga att svenska storleken minus 30 är den amerikanska storleken och den amerikanska storleken plus fyra ger resultatet av den engelska storleken. Det var väl inte alltför komplicerat?! Men när man äntligen lärt sig detta med plus och minus så råkar man komma till Barcelona och vips så är det andra regler som gäller. Plötsligt är en svensk storlek 38 en storlek 40 i Spanien och en storlek 44 i Italien?!

Gaaaah… det är ju mer eller mindre omöjligt för när det sedan gäller skjortor så är det ytterligare andra storlekar som gäller.
Det enklaste tipset är helt enkelt att prova sig fram men vi har gjort en liten “chichi” för alla som är intresserade 😉
090728 - 2164

11 comments

 1. Det där med storlekar är verkligen hopplöst! Kanske dags att enas om nån slags EU-storlek i alla fall... haha. Prova är det enda som funkar tror jag...

  Reply
 2. Det där skulle ma behöva veta utantill, ta lära sig, i alla fall sin egen storlek :)

  sv: Ja, tycker jag med. Hon har även drömt om Jesus och om det levande vattnet. Hon var i himlen och fick dricka det levande vattnet. Helcoolt!

  Reply
 3. Det där med storlekare är verkligen en hel vetenskap, varierar ju dessutom mellan olika märken. För ett tag sedan talades det dock om att man skulle ta fram ett enhetligt system för europa.

  Reply
 4. Ja det där med storlekar är inte så lätt alltid när man är utomlands, brukar prova mig fram :)

  Reply
 5. Det är en djungel, vi köpte en tshirt till mini men den hängde som en klänning på honom, ändå var det M

  Reply
 6. Det var svårt....

  Reply
 7. Det var inte lätt att komma ihåg.

  Reply
 8. Jag fick min läxa när jag beställde på nätet o fick såååå små kläder.

  Reply
 9. Mm kan man inte ha en o samma skalla?

  Reply
 10. Jag tycker att samma storlek i Sverige i bland kan skilja sig något om man jämför två olika märken - men variationer finns alltid.

  Eller så är bara min bak större vissa dagar...

  Sv: Ja, visst var jag en riktig liten heting!!

  Reply
 11. Så mycket enklare det hade varit om det var samma överallt... ;)

  Reply

Leave a reply