Skiplagged – Avslöjar flygbolagens hemliga rabatter

SvD skrev häromdagen om Aktarer Zamans, en 22-åring som kommit på ett sätt där man kan köpa en flygresa med en mellanlandning på den ort du egentligen vill åka till!
Jag har inte riktigt fått grepp om hur det fungerar ännu men så här stod det i tidningen:

Antag att du vill resa från New York till Paris den 25 februari. En vanlig enkelbiljett visar sig kosta 532 dollar. Skiplagged hittar samma flygning för 304 dollar. Men den billiga flighten är i själva verket första delen av en resa som slutar i Köpenhamn. Du kliver helt enkelt av planet i Paris och din flygstol står tom på resans andra etapp till den danska huvudstaden. Besparingen blir motsvarande runt 1 800 kronor.
Det är sådana rutter och prisskillnader som Skiplagged letar upp och listar. Inom reseindustrin är de en offentlig hemlighet i flygbolagens prissättningsmekanism, som uppstår vid mellanlandningar på orter med hög efterfrågan men där slutdestinationen har relativt låg efterfrågan. Därmed prissätts hela rutten lägre.

Alla sätt är bra utom dom dåliga eller hur? Jag har inte testat och boka flyg själv via Skiplagged men sidan verkar bra! Och någonting måste den unge killen göra rätt för nu är han stämd av flera stora flygbolag!
Och det finns också en app ute som är gratis och den kan ni ladda hem här.

Om det är någon som testat boka via Skiplagged så skriv gärna och säg hur det var!
Skiplagged - Avslöjar flygbolagens hemliga rabatter

2 comments

  1. Ja alltid kul med event och speciellt att anordna dem själv..:)

    Reply
  2. Att spara pengar är aldrig fel! :)

    Reply

Leave a reply