Smörj ska du ha!

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om solskydd men med tanke på hur farliga solens strålar kan vara så finns det mer att säga om hur du skyddar dig från solen på rätt sätt.
Det är också så himla synd att det är sådan trend att vi alltid ska vara bruna och fina. Hoppas att det modet går över och att våra vinterbleka kroppar blir på modet. En smula motsägelsefullt för jag trivs själv bäst när solen kysst min hud 😉
Här nedan kommer en liten guide gällande vilket solskydd som passar under vilken semester:

1: Sol vid kust och havVattnet reflekterar 10-20 procent av solens UV-strålar och utgör därmed inte något enormt hot mot huden. Anledningen till att vi ofta bränner oss till havs är att det svalkande saltstänket och vindarna gör hyn extra känslig. Snart val här är vattenfasta solskyddsprodukter som inte rinner av när man badar.

2: Citysemester: Shoppingresa i storstad = en blek semester? Det behöver det inte alls vara. 15 procent av solens UV-strålar reflekteras mot betong.

3: Savann och safari vid ekvatorn: Solen är som starkast mellan klockan 10 och 16 och den skiner nästan rakt uppifrån. Safarihatt på! Liksom solskyddsfaktor och kläder. 2 procent av strålningen reflekteras i gräset (samma som om du solar på gräsmattan hemma).

4: Strandliv: Så här gör du en enkel solcheck… Titta på skuggan – är den kortare än du själv är solen väldigt stark. Sanden reflekterar dessutom solen med 25 procent. Det är dags att ge dig själv ordentligt med smörj med andra ord 😉

5: Öken och sanddynor: Det är torrt. Det är varmt. Det är också underbart! Sanden reflekterar 25 procent av solens strålar. Tänk på att det behövs solskydd som tål svett när du är i öknen.

6: Livet i skuggan är också soligt: Många tror att de är helt skyddade i skuggan men så är inte fallet. Upp till hälften av solens UV-strålning når in i skuggan. Därför bör du smörja dig med solskydd faktor 10 när du har det gott i skuggan.

Smörj ska du ha!

Smörj ska du ha!

5 comments

 1. Det tänker man inte på.

  Reply
 2. Det skrivs så mycket om hur farligt det är att sola så man är ju dum om man inte smörjer sig.

  Reply
 3. Jag har alltid med mig för mycket av solkräm:)

  Reply
 4. Härliga bilder.

  Reply
 5. Bra inlägg tror allt för få är medvetna!
  Ja superkul event verkligen!

  Reply

Leave a reply