Snällt & Hjälpsamt eller Djurplågeri?

Jag har en inre kamp med mig själv när det gäller att hålla djur vid liv som vanligtvis inte hade överlevt.
Flummigt jag vet men det jag menar är t.ex. hunden som har blivit av med bägge benen i en olycka och som har en vagn som den drar runt på… Är det snällt att man räddat den eller är det djurplågeri?

Vi har träffat på en hel del djur där vi bägge känt att djuret hade haft det bättre i djurhimlen än att leva med stora handikapp som inte är naturligt för dom.

Ett sådant djur träffade vi på Sri Lanka. Det var en elefant på Pinnawala Elephantorphanage som hade trampat på en mina under Sri Lankas krigstid. Några i lokalbefolkningen hade räddat den och nu bor den på ett såkallat elefanthem.Visst… vid första anblicken så ser det kanske inte så illa ut, det är “bara” sista biten av foten som saknas MEN…
1) Den hade oerhörda svårigheter att röra sig – Vartenda steg tog en evighet för den att ta!
2) Den väger MYCKET så på det sätt så blir hela anatomin påverkad och ändrad!
Man kanske inte tänker på det när man bara ser bilder på den men kolla denna bilden och jämför med elefanterna som är “friska” intill… Ser ni ryggen på den stackaren?

Vid ett senare tillfälle så kommer ni få se hur svårt han hade att gå för vi filmade elefanterna och deras bad men jag är så himla nyfiken på vad ni tycker…

Är elefanten lyckligt lottad som blev räddad och lever idag eller vore det bättre om de avlivat den?

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply