Spontanresa eller planera?

Jag älskar alla sätt att resa på, både spontant och planerat. Efter x antal gjorda resor så måste jag ändå säga att det finns vissa för- och nackdelar med att resa spontant jämfört med att planera en resa.
Här nedan listar jag några spontana reflektioner som kan vara både för och nackdelar med att planera en resa eller att bara resa spontant och “ta det som det kommer”. 

* Om du bokar hotell i förväg sparar du tid på att leta efter hotell på plats men samtidigt så kan du hitta det stället du vill bo på och lära känna stan om du reser spontant och hittar hotell på plats.
* Om du planerar så kan du få ut det mesta av din semester och inte missa saker du vill se och platser du vill besöka. Om du reser spontant finns risken att du inte får tag på biljetter till attraktioner du vill besöka.
* Spontanresande kan ofta bli dyrare för tyvärr så finns bara 10:-USD hotell i filmer.
* Risken finns att värdefull semestertid slösas bort om du ska planera allting på plats.
* Genom att planera i förväg så lär du dig mycket om platsen du ska åka till.
* Ta dagen som den kommer = spontanresande kan vara rogivande om du inte känner dig stressad när du väl är framme på destinationen.
* Genom att inte planera i förväg kan du överraskas (både positivt och negativt) när du kommer till destinationen. Ibland är det bra att inte ha sett vad som komma skall.

Som sagt… jag reser hur som, var som och när som så för min del fungerar bägge delar även om jag älskar att planera resor!!!

Spontanresa eller planera?

2 comments

  1. Håller med Er om detta. Varför lägga tid på att leta boende på ålats när man skall hinna göra så mycket trevligt som möjligt!

    Reply
  2. Kombination är bäst tycker jag! Dvs planera lite och låta lite vara kvar för spontanitet! Förutom nu då vi reser ett helt år... då har vi tid att vara spontana för det mesta! :)

    Reply

Leave a reply