Man vet inte varifrån Tarot kommer men det spekuleras i att det började i Italien och att namnet kommer från Norra Italien då det finns en flod som heter någonting med Tarot där.

Jag är själv väldigt intresserad av Tarot och tro det eller ej men vi äger en tarotkortlek och jag var ganska så flitig ett tag med att lägga korten. Det som var jobbigt var att jag hela tiden var tvungen att läsa i boken vad de olika korten betydde eftersom jag inte kan det i huvudet.
Jag gillar det “obegripliga” – det är spännande och intressant att få kort tolkade och förklarade och jag tror att de flesta kan applicera det på sitt egna liv. Livet är för många, väldigt monotont och trist och då livas det upp men någonting som är “oförklarligt”. Varför måste livet alltid vara svart – vitt, starkt – svagt, litet – stort… ni förstår nog vad jag menar!

Jag har faktiskt varit på en tarot- läggning för många år sedan och det var skrämmande när hon sa vissa specifika saker som stämde väldigt bra. Det var inte “blajblaj” som hon tog upp utan väldigt specifikt som ingen visste. Jag kan inte förklara det men det är kanske så att allt inte måste förklaras?

Tyvärr har jag inte någon “häxgen” även om jag faktiskt önskar att jag hade haft det. Det som jag kan skryta med att jag har är eventuellt intuition?! Mini är skeptiker nummer ett när det gäller det oförklarliga. Han delar tyvärr inte min fascination när det gäller tarot… lite synd för då kan vi inte utforska den biten tillsammans 🙁
Däremot så har Mini börjat visa intresse för Yoga men det är för att han ska bli smidigare och inte för att han ska få koll på sina chakran:
shutterstock_966510821

Ni kan läsa mer om tarot om ni är intresserade!

7 comments

 1. Jag tycker också det är intressant och spännande!

  Reply
 2. Vad kul! Själv sysslar jag mycket med tarot och allt inom det andliga. Alla har vi det sinnet bara det att vissa har det mer undanträngt än andra, men det kan alltid tränas upp. Och upplever du att du har din intuition där redan, då det är allt vad det hela handlar om just intuition, så har du "häxgen" och kan lära dig detta om du skulle vilja, med träning och främst meditation. Lycka till! =)

  Reply
 3. Som kristen tror jag ju utan tvekan på det övernaturliga, och därför skulle jag inte säga att tarot är "blajblaj". Tvärtom så tror jag att det finns något oförklarligt och övernaturligt bakom det. Dock tror jag inte att det är något gott eller något som är från Gud då Bibeln uttryckligen varnar för spådomar, trolldom och liknande saker. I klartext tror jag att det ligger onda andemakter bakom detta. Tyvärr är det något som de flesta inte alls är medveten om, utan många söker sig till t.ex. tarot för att det känns spännande.

  Reply
 4. Nja jag tror inte så mycket på tarot men vad vet jag.

  Reply
 5. Jag gillar allt andligt!

  Reply
 6. Det sysslar jag med;)

  Reply
 7. Det verkar intressant.

  Reply

Leave a reply