Tema: Michelin Guide!

Vi har hittills inte ätit på någon Michelinrestaurang som har några stjärnor (men det kommer en vacker dag) men vi har ätit på en rekommenderad Michelinrestaurang i Budapest.
Detta inlägget handlar dock inte om restaurangen utan är en sann och väldigt kul fakta om hur Michelinstjärnorna föddes.
Om det är någon som inte vet vad Michelinrestauranger står för så är det att maten är fantastisk och tyvärr är priserna fantastiskt höga också 😉

Många tänker på däckmärket när de hör Michelin och det är faktiskt dom som startade restaurangbedömningarna!

Under slutet på 1800-talet i Paris så var bilen en underbar nyhet och många ville semestra genom att köra runt med bilen. Tyvärr så var kvaliteén på däcken under denna tid HEMSKA så man kunde räkna med att få punktering längs vägen.
Däckfirmor poppade upp längs landsvägarna och ordnade med däckbyte för de turistande.
Ganska snart poppade restauranger upp vid däckfirmorna så att folk skulle kunna äta en bit mat medans de väntade på sin bil.
Michelin kom då på att de skulle ranka de olika intilliggande restaurangerna och ge ut en guide om det så folket visste vad de hade att förvänta sig av maten när deras bil ändå var på lagning.

Sedan dess har det förändrats och idag anses Michelinrestaurander vara “top of the top” men det är så häftigt att veta hur allt startade!

Onödig fakta men ändå kul tycker vi!

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply