Tips 9: Fotografera & Filma Allt Ni Hyr För att Slippa Extra Kostnader!

Ofta när man kommer till en destination så vill man kunna ta sig runt och ett väldigt populärt alternativ är att till exempel hyra moped eller motorcykel. Det finns väldigt många uthyrare att välja mellan och ofta är det rekommendationer eller magkänsla som avgör vem man väljer. På många destinationer är det också väldigt billigt att hyra moped så många lockas av det låga priset att hyra en moped. Det vi skriver om nu och tipsar om gäller självklart inte alla uthyrare utan det finns de som är väldigt seriösa men tyvärr finns det skojare också och det gäller att försöka undvika att bli lurad av dessa – att skydda sig på bästa sätt!!!

Ett scenario som tyvärr händer ganska så ofta är följande…

När man hyr en moped så får man ett papper (ett kontrakt) som man ska skriva under. På detta papper finns ofta mopeden med och där finns noteringar om eventuella repor och skador som finns på denna. Genom att skriva på detta papper så godkänner man att man hyrt mopeden i det skick som visas på kontraktet och ifall fler skador tillkommer på mopeden så är man betalningsskyldig till dessa. Eftersom man är på semester, uppspelt och sugen på att köra moped så skriver man under och kör iväg. Problemen börjar när man kommer tillbaka och skall lämna mopeden. Eftersom alla fel inte är markerade eller finns med på kontraktet så måste man nu betala för någonting man inte är skyldig till. Det går inte att prata sig ur detta och hur ska man bevisa att man är oskyldig?

Svar: Ägna 10-15 minuter att gå igenom hela mopeden. Påpeka alla fel ni hittar och se till att detaljerat fotografera och/eller filma hela mopeden. När ni sedan lämnar tillbaka den och om de skulle påpeka fel… visa på kameran hur den såg ut när ni tog den! Problemet löst!

Dessutom minskar risken att de ska haka upp sig och kräva betalning när de ser att man fotograferar hela mopeden!

Vi både fotograferar och filmar allt innan vi hyr det och (peppar peppar) vi har aldrig haft problem. Däremot har vi pratat med flera som känner sig lurade och som påstår att det är så billigt att hyra moped för att de tjänar pengar på att lura folk på pengar gällande skador och annat!

Detaljerade foton:

Det var väldigt irriterande för uthyraren men vi stod på oss och i slutändan så kan det ha sparat oss både pengar och bråk när vi lämnade tillbaka den! Se till att fotografera HELA mopeden, även fel som du inte ser! Vi filmar också men det är ju inte så mycket att visa 😉

Och vi hade en underbar dag med vår hyrda moped som vi hade i Cozumel. Ca 30:-USD för 5 timmar!

sst-resvaskan-19

På Supersavertravel erbjuder vi dig massvis av flygbiljetter till superlåga priser!

8 comments

 1. Ja, nog kan det vara bra att göra så! Det kan bli jobbigt dyrt annars!

  Sv: Ja, tungan måste hållas i rätt mun! :P

  Reply
 2. Smart! Finns ju tyvärr många skojare!

  Reply
 3. Mycket smart!

  Reply
 4. Detta va en grej som man inte tänker på men som är såååå enkelt att göra. SMART TACK

  Reply
 5. Kanonbra tips

  Reply
 6. Tack för tipset!

  Reply
 7. Jo visst kan det bli dyrt jag vet.

  Reply
 8. Denna iden använder jag nästa gång.

  Reply

Leave a reply