Tips i Rom: Kolla innan så ni inte måste betala extra för att få sitta och äta er mat!

När vi var i Rom så passerade vi ett trevligt ställe med en mysig uteserving och bestämde oss för att gå in där och fika…Trombetta hette stället (by the way)

Det var inte så mycket folk på uteserveringen men varför… det förstod vi inte då 😉
Vi gick in och beställde varsin panini och kaffe och under tiden som Mini väntade på maten så gick jag ut och satte mig vid ett bord. Jag vill tillägga att vår mat och dryck skulle kosta ca: 8 €.
När jag sitter där så kommer där en kypare som säger att om vi skall sitta ned och äta så kostar det extra… 4 € exakt!
Hahahahaha det innebär att det är 50% dyrare att sitta ned och äta sin mat jämfört med om man står upp! Enligt oss är detta helt sjukt men tydligen så är det ett ganska så vanligt förekommande fenomen i Italien… att det kostar mer att sitta ner och äta!
Så här blev resutatet för oss…

Hahahaha vi tänker då inte betala 50% extra bara för att få sitta! Det är en sak om de lagt det priset direkt på maten men det känns himla fel att veta om hur mycket extra man betalar för att få sitta på deras uteservering!
Dessutom är 50% mycket i ett sådant sammanhang!
Vi råkade ut för detta vid mer än ett tillfälle så det är ganska vanligt i Rom i varje fall!
Med detta inlägg vill vi alltså tipsa er om att hålla ett öga på om det kostar någonting att sitta och äta när ni är i Italien 😉

Självklart ska man betala extra och sitta ner och njuta av livet om man vill det men det är ska framgå tydligt för annars är det lätt att man känner sig lurad… någonting som vi gjorde!

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

4 comments

 1. Oj, snacka om rena rama rånet! :P

  Reply
 2. Bra tänkt! Jag hade inte heller betalat för att sitta!!

  Reply
 3. Bra tips! Det är ju galet att ta så mycket extra bara för att få sitta ner! Då hade jag hellre tagit med mej fikat och satt mej i nån park än betala så mycket bara för att få sitta på serveringen :) Kram

  Reply
 4. Det är ju helt galet. Nej då hade jag gjort som ni, stått upp och ätit, eller som Ingrid skrev, satt mig i någon park.
  kram

  Reply

Leave a reply