Träna med eller utan pulsklocka?

Det tvistas mycket över huruvida pulsklocka är nödvändigt eller inte vid träning. Det är självklart inte ett måste men nog blir träningen mer effektiv när man använder en pulsklocka. När Mini började ut och springa så var pulsklocka det första som han skaffade efter skor och han har alltid den på sig när han tränar. Jag kommer ihåg när jag hade en träningsperiod och då använde jag också pulsklocka och visst hjälpte den mig att ligga “i zonen” hela tiden. Ibland var jag förvånad över att det gick så “långsamt” när klockan började pipa men i slutändan var jag nog mer trött efter ett pass med pulsklocka än utan 🙂
Inkaleden klarade vi utan pulsklocka:  
inkaleden

Det är underbart med alla tekniska prylar som finns för att underlätta för oss, den saken är säker och detta är en bra uppfinning men då ska det handla om träning. Om Mini och jag ska ut och gå så handlar det inte om träning utan bara en mysig promenad = ingen pulsklocka på!
Jag vet att många på gymmet också förespråkar dessa klockor så nog gör de någonting bra!

 

5 comments

 1. Jag har aldrig testat pulsklocka själv så jag vet inte.

  Reply
 2. Du har verkligen valt en bra bild för inlägget! :P

  Reply
 3. nämen HEEEEEJ!!! det var länge sen va kul att hitta till din sida igen :)

  Reply
 4. Jag hade det helt underbart på min minisemester!
  Hoppas ni har en bra helg :)

  Reply
 5. Är faktiskt lite sugen på en pulsklocka

  Reply

Leave a reply