TUIfly Nordic – Flygets + & –

När vi flög till Mexiko så flög vi med TUIfly Nordic och känslorna är ganska så blandade. Det fanns både för- och nackdelar med bolaget (som med alla) men i slutändan så var det nog mer negativt än positivt.

Om vi börjar med fördelarna… Alltid trevligt att börja med det som var bra!

+ Den bästa fördelen med TUIfly Nordic är att de hösten 2009 blev det första charterbolaget i världen som miljöcertifierades i enighet med den internationella standarden ISO 14001 (Källa: TUI Fly Magazine).

+ De är väldigt noggranna med att källsortera ombord och det verkar som att all mat är ekologisk. Eller vad vi vet så är mjölken ekologisk men det är rimligt att anta att de följer en miljömedveten plan!

Och Nu Nackdelarna:

– ALLT KOSTAR. Du får inte ens dricka till maten utan en liten Pepsi kostar 20:-

– Alla har en TV framför sig men där finns ett fel… För att aktivera TVn krävs ett visakort och vips så dras 70:- från ditt konto. Vill du lyssna på radio. Då måste du köpa deras hörlurar för 70:-, egna får inte användas. Visserligen är det samma 70:- som för TVn för man får hörlurarna ”på köpet”.

– Personalen var inte så trevlig. Nu gäller detta säkert inte alla TuiFly flygen men vi hade otur att ha med personal som inte var på topp. Vi hörde när en bad om att få köpa dricka… – Jag har bara 2 händer fick han till svar. Hahahaha!

– Det kändes som om vi var på en marknad i Egypten. Köp, köp, köp, köp… Hela tiden berättade de vad som var till salu och hur billigt det var. Passa på och köp sprit, passa på och köp parfym. Bara idag…. bla bla bla. Det blev lite för mycket försäljning under flygturen kan man lungt säga 😉

Sätena har gjorts lättare:

+ bra för miljön

– smärtsamt för rumpan

Oerhört litet utrymme… trångt som tusan och det är inte så uppskattat när man ska vara i luften över 12 timmar 😉

Nu kan man inte gnälla hur mycket som helst för vi köpte flygbiljetterna tokbilligt men samtidigt så fanns där andra på planet som har betalat mycket mer och jag tror inte att de hade det mer bekvämt 😉
Vi kommer säkert att flyga med TUIfly igen (om vi kommer över någonting billigt) men vid eventuella valmöjligheter så väljer vi hellre ett annat bolag!
Summa sumarum… billigt som tusan men ganska så crap!

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply