Underbara USA

Visst är det underbart när ett land är så patriotiskt att det finns speciella platser där gamla slitna flaggor ska slängas?
Är det tabu att slänga en gammal svensk flagga i soptunnan? Ingen aning faktiskt men i USA ska minsann flaggorna lämnas in i någonting som närmast kan liknas en brevlåda.
wornflagsVi hittade denna av en slump när vi var på skattjakt. Vi hade sett att det fanns en cache (som skatterna heter) i närheten och vi blev lockade av namnet… no mail here. Vi hittade den snabbt och blev kvar en stund extra för att prata om hur häftigt det är att USA är så patriotiska. Där är det flaggdag varje dag – flaggor över allt, den ena större än den andra.
Visst är det så att det fortfarande till viss del anses “racistiskt” och provocerande att flagga i Sverige såvida det inte är nationaldag eller annan högtid?
Skillnad är det också när man seglar – där måste man ha sitt lands flagga på båten så vi kommer att ha med oss en Sverige- vimpel när vi seglar som kommer att svaja fint i vinden 🙂

För er som vill hitta skatten själva. Koden till den på geocaching.com är GC30TE4

3 comments

  1. sv: Ja, den är lite unik :)

    Reply
  2. Vilken fin grej, egentligen! Kan fatta tanken att det känns "fel" att kasta sitt lands flagga i soporna, även om den är sliten till tusen och knappt användbar längre...

    Reply
  3. Lite udda för oss svenskar kanske - men jag förstår tanken! :)

    Reply

Leave a reply