Vänta inte till helgen – Lev NU!

Det behöver inte alltid kosta mycket pengar eller vara någonting exklusivt för att göra livet lite bättre. Jag själv är expert  på att förgylla vardagen men det har inte alltid varit så. Innan så travade jag på som de flesta andra gör och bara väntade på att det skulle bli helg. Men för ett par år sedan kom jag på att livet bara sprang förbi medan man drömde sig bort och bara levde för helger eller resor. Jag bestämde mig för att ändra inställning och börja njuta av nuet och av allt i vardagen.  Jag blir glad över småsaker och gör vad jag kan för att “Bring bling till vardagen”.
Det kan handla om en så enkel sak som att sockret i vår sockerskål är blått. Jag tillsatte en droppe turkos karamellfärg i vårt socker och nu piffar det upp för alla som ska ha socker i sitt kaffe eller te 🙂
Jag är en extra stor “sucker” för personifierade saker så som kuddar med egna motiv osv. Sedan ett tag tillbaka har Coca – Cola börjat med att trycka namn på flaskorna och ni kan tro att min dag blev perfekt när jag hittade flaskor med våra namn på… som sagt, de små sakerna!
Jag hör på tok för många som gnäller över att helgen är över och att det är måndag igen. – Idag är det måndag, snart är det helg!
Det handlar om inställning och attityd till livet. Om ni vill leva bara för helgerna så kommer ni att fortsätta att göra det men om ni bestämmer er för att leva här och nu så kommer ni att göra det och tro oss… livet är så mycket bättre när man lever i nuet och njuter av alla småsaker här i livet!
Coca-cola

Oj, det blev lite visdomsord,  så här en underbar måndag 🙂

 

 

14 comments

 1. Håller med dig! Måndagar kan vara underbara ... bara man förgyller dem med vardagslyx... och vad det är är ju olika för alla :) Jag ser frameot en stund med en bra bok i solstolen när jag kommer hem :)
  Kram

  Reply
 2. Bra skrivet :D

  Reply
 3. Man ska njuta av varje dag! :)

  Reply
 4. Så sant!
  Jag ska försöka börja tänka som du ;)

  Reply
 5. Tänkvärt inlägg :) livet sker ju varje dag, inte bara på helgerna.

  Reply
 6. Ja, även vardagen måste fångas och tas till vara på! :)

  Reply
 7. härlig inställning du har! får ta till mig av den för jag brukar tycka att vardagar är såå tråkiga ;)

  sv; ja resa är bland det bästa som finns! har ni varit i mexico nångång? mitt nya drömresmål hihi!
  och vilken Canon är det? är du nöjd med den? :)

  Reply
 8. härligt inlägg!

  Reply
 9. Håller med ! Leeeeev och njut av nuet!! Dock hade jag lite problem med de där flaskorna nu igår när jag skulle köpa cola... fanns inte med mitt namn och jag ville ju fan inte köpa en med ett helt random namn. Kändes ju askonstigt! Det var nästan att jag inte köpte nån alls..tills jag hittade "solen" :D

  Reply
 10. Vilket bra inlägg, bra skrivet och så sant så :)

  Sen jag fick mina busar försöker jag också njuta av varje stund och ta till vara varje dag.

  Kram kram.

  Reply
 11. Bra inlägg, så sant så :)

  Reply
 12. Det är skönt med helger, men det kan också hända roliga saker på vardagar. (:

  Sv: Ja, idag var inte en så dum måndag! ^^

  Reply
 13. Har spanat efter en sådan med mitt namn.)=)

  Reply
 14. En verkligen bra inställning, helt rätt! Man vill ju inte sitta på ålderns höst och känna att livet bara rann förbi och allt man gjorde var att vänta på saker och inte njuta. Jag har letat febrilt, men det är svårt att hitta nån flaska med mitt namn på ;) Men det hindrar inte mej från att njuta av andra småsaker i vardagen! Kram!

  Reply

Leave a reply