Världens lyckligaste land. Costa Rica!

GÄSTINLÄGG:

Gillar du att resa och uppleva djur, natur med en underbar kultur och ett otroligt vänligt folk, då är Costa Rica ett måste!

Detta lilla land i Centralamerika är ungefär lika stort som Skåne men innehåller 5% av alla djurarter i världen och 6% av alla växter vilket gör det till ett helt unikt land. Genom hela landet går en hög bergskedja som är uppbyggd av över 100 vulkaner var av bara 5 har varit aktiva de senaste 200 åren (så du reser säkert). Hela denna bergskedja är täckt i grönska och stora delar är regnskog eller djungel. Här kan du se mängder med djur och fåglar, göra hiker på hängbroar eller om du vill ha lite mera fart ta en Canopy (linbana) mellan trädtopparna. Canopy är ett av Costa Ricas häftigaste äventyr och de längsta linorna är upptill 1km långa. Du kan givetvis välja allt från nybörjarbanor till mera extrema banor allt beroende på hur våghalsig just du är.

Till väster om denna bergskedja ligger Stillahavet och i öster ligger det Karibiska havet vilket gör att det finns stränder i hundratals att välja på när du behöver lite lugn och ro från äventyren i regnskogen. Även stränderna och framför allt haven har massor av äventyr att erbjuda för Costa Rica har lika mycket vackra fiskar, delfiner och valar i vattnet som det finns vackra djur och fåglar på land. Detta gör landet till världsledande i sportfiske efter Blue Marlin, Sailfish, tonfisk och Mahi Mahi mm. Men det som kanske landet är mest känd för efter djur- och naturupplevelserna är garanterat vågsurfing. Costa Rica anses vara bland de fem bästa länderna i världen för surfing och här finns det en våg för alla, gammal som ung, nybörjare eller proffs. Du kan antingen ta surflektioner med lärare eller hyra egen bräda på nästan alla stränder var du än kommer i landet. Vill du inte ha stora vågor utan vill ha en mer badvänlig strand så är playa Flamingo ett perfekt alternativ.

Här kan du njuta av den långa Stillahavsstranden och det Costaricanska köket blandat med internationella rätter på alla restauranger inom gångavstånd från hotellen. Med havet alldeles runt hörnet så är fisk och skaldjur alltid dagsfärskt och perfekt tillagat på alla restauranger. Vill du uppleva havet på ett litet mer avslappnat sätt så är en katamarantur i solnedgången det perfekta alternativet för dig. Att sakta glida fram på havet med den varma vinden i håret och en läsk eller öl i handen med delfiner som hoppar runt båten medan solen sakta går ner i horisonten är ett minne för livet. Om du är intresserad av resor till Costa Rica  så kontakta oss gärna, hjärtligt välkommen till Costa Rica!

Per Eriksson

Arbetar sedan 10 år tillbaka med att skräddarsy resor till Costa Rica på företaget Swetours.com etablerat i Costa Rica.

Världens lyckligaste land. Costa Rica!

Världens lyckligaste land. Costa Rica!

Världens lyckligaste land. Costa Rica!

Världens lyckligaste land. Costa Rica!

Världens lyckligaste land. Costa Rica!

Världens lyckligaste land. Costa Rica!

Behöver jag tillägga att detta är ett resmål som både Mini och jag vill till?! 🙂

3 comments

 1. Dit vill jag också!!! :)

  Sv: Återvinningscentralen ligger i Ullared, så jag var tvungen att närma mig helvetet på jorden! :P

  Reply
 2. Åh vilka härliga bilder!

  Reply
 3. Otroligt fina bilder!

  Reply

Leave a reply