Världens vackraste och bästa – Allt är relativt!

Vissa saker kan man mäta, så som tillexempel längd, höjd, bredd och fart. Det går alltså att bevisa att världens högsta byggnad är en specifik sådan och att världens brantaste berg och dalbana är viss sådan. Det som ofta retar mig samtidigt som det är fascinerande är när det listas som världens bästa eller världens vackraste… vem är det som sätter den stämpeln?
Detta är extremt vanligt förekommande när det gäller dykning och ställen att dyka på. Problemet är att det finns lika många listor med världens bästa som det finns dykställen. Vissa är återkommande och är med på nästan alla listor men på olika platser medan andra är helt olika.
Jag inspireras av att läsa sådana listor för man hittar nya guldkorn över allt men samtidigt så kan det vara irriterande. Vem är det som bestämmer att Maldiverna är världens vackraste resmål? Visst Maldiverna är super vackert men det finns många andra platser som är minst lika vackra.
paradis

paradis

paradis

paradis

Jag märkte att alla våra förslag på paradis och bästa verkar innehålla turkost vatten. Men det är väl så att det är extra lyxigt med vackra platser där vattnet är turkost?!

7 comments

 1. Väldigt vackra bilder! Ja, det är nog det turkosa vattnet som lockar. Det känns så rent och exklusivt på nåt sätt. Men som ni skriver, allt är ju relativt! :)

  Reply
 2. Tack så mycket :)

  Underbara bilder!!

  Reply
 3. Ja, det där är ju olika för alla!! :) De vackraste platserna jag har varit på hittills är O'ahu och Maui medan min kompis tycker att ett ställe hon var på i Thailand är det vackraste :) Det är ju skönt med smaken som baken :)

  Reply
 4. alla ställen är vackra på sitt sätt!

  Reply
 5. Ett dopp där hade inte varit fel!!

  Reply
 6. ååååååå vackert! och ja, turkost vatten är såå fint!
  men, haha, ja inte kan man lita helt på alla de där listorna. smaken är ju som baken har jag hört ;)

  Reply
 7. Ja alltid lika trevligt! Ska du ha skålarna på Bluebox?... jag ska shoppa där någon av de närmaste dagarna...tjoa till om jag ska bestääla de till dig samtidigt och hur många du ska ha?! :)
  Kram

  Reply

Leave a reply