Vem avgör vad som är normalt?

Är detta normalt eller är det djurplågeri?
Aten

När vi mötte denna häst under en promenad i Aten så var min första tanke att jag blev förbannad och jag hade god lust att släppa lös den stackaren. Nog ser den lite mager ut? Men samtidigt så kanske han inte har stått där alls länge. Det kan vara så att han har en ägare som tar väl hand om honom och som bara är inne i affären för att köpa mat? Att hästen är så smal kan ju vara att han är sjuk och kanske faktiskt får medicin för det?
Om sanningen ska fram så tycker jag synd om den men det behöver inte betyda att jag har rätt.

Aten1

Vi människor är så himla snabba med att döma och bilda oss en egen uppfattning om det vi ser.
Vad ser ni? Tycker ni synd om hästen eller känns det ok?

7 comments

 1. Min första tanke är nog att jag tycker synd om hästen och vill hjälpa den. Fast å andra sidan kan jag ibland nästan tycka lite synd om hundar som någon har bundit utanför en affär medan de handlar... Och där är jag ju medveten om att det oftast handlar om en kort stund och att hunden inte får vänta alls länge. Men det är väl bara själva grejen med att se ett djur stå bunden någonstans helt själv som känns i hjärtat. Men hur det är med hästen kan vi ju aldrig veta. <3

  Reply
 2. Jag vet inte riktigt. Hästen har ju inte stått där allt för länge eftersom den bara verkar ha skitit en gång... Visst, den kanske inte har något vatten, men den verkar stå i skuggan.

  Reply
 3. Inte okej enligt mig, alldeles för mager :( Och även om öronen pekar framåt så ser ögonen alldeles ledsna och trötta ut :( Det gör ont i hjärtat att se :(

  Reply
 4. Håller med om att vi är så lätta på att döma saker, men samtidigt vet man ju inte alltid bakgrunden till saker och ting.

  Reply
 5. Det känns inte så okej... :( Stackars hästen

  Reply
 6. Min första tanke var: Att den ser otroligt mager ut, men verkar inte stått så länge. Då skulle det vara mer "skit" omkring han. Men jag känner mig, så jag skulle vänta tills ägaren kom för att se att det slutade lyckligt. Typiskt mig..:)

  Reply
 7. Såg massor av hästar som stod så där och var så där magra när jag var i Turkiet för ett antal år sedan... Jag tycker det ser hemskt ut men man ska väl som sagt inte vara för snabb att döma kanske.

  Reply

Leave a reply