Vi Skänker Gosedjur & Leksaker!

Vi gillar att hjälpa folk. Vi betalar gärna lite extra om vi vet att det går till rätt ändamål. Vi är däremot väldigt väldigtskeptiska till de flesta hjälporganisationer.
Man har hört så mycket om bl.a. Röda korset, Amnesty mm och senast så gällde det fadderbarn.
Vi har sagt att vi ska skaffa fadderbarn och hjälpa de som inte har det lika bra som oss men jag blev så himla förvånad när jag såg över hur pengafördelningen går till…
Du sjänker 200:- per månad. Av dessa 200:- går 85:- till ditt fadderbarn och till byn som barnet bor i… resterande 115:-?
115:- försvinner till det administrativa!!!
[nggallery id=32]
Nu menar jag inte på något sätt att man inte ska skaffa fadderbarn eller stödja olika hjälporganisationer, 85:- är ju ändå 85:- som barnet och byn får, men det stör mig att det administrativa slukar så himla mycket.
PS: Detta gäller inte SOS Barnbyar!!! Jag ska kolla upp vilken organisation det var som bara gav 85:- för SOS barnbyar skriver att 170:- går till barnet och familjen!
Vi väljer att hjälpa på vårt eget sätt istället. Kattas kids har supermycket leksaker som de inte leker med så nu har vi en fullpackad resväska med gosedjur och leksaker som vi ska ha med oss när vi reser. På plats i något fattigt land så delar vi ut leksakerna till behövande.


Nej… man kan inte äta leksaker! Vi vet det men vi ger hellre lite pengar till de behövande där… när vi är på plats istället för att skicka via hjälporganisationer!

Nu är det ju inte alla som reser och har möjlighet att hjälpa “på plats” och då är hjälporganisationerna en superbra sak men just för vår del så föredrar vi att ge till de behövande utan några mellanhänder!

Och även om leksaker inte är mycket så tror jag nog ändå att barnen blir glada!

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply