Volontärresor med Goodtravel!

Volontärresor är så himla fint när de anordnas av rätt anledning och inte som ett vinst- drivande koncept från Svenska (eller utländska för den delen) företag.
Jag har flera gånger hört kommentarer om att det inte går ihop att man ska “betala för att jobba gratis”.
På deras hemsida finns en riktigt bra förklaring som reder ut varför det är så att man behöver betala…

“Projektet som du ska jobba för har ytterst små medel och är inte i ett läge där de har råd att betala för ditt deltagande. Kostnader för mat, logi och transport växer fort – och om sådana medel hade funnits, skulle det vara mycket gynnsammare för projektet att stödja närliggande samhällen genom att istället utnyttja lokala resurser och anställa lokal personal. Eftersom projektet saknar dessa resurser går största delen av din kostnad till att betala för ditt uppehälle.En del av din kostnad är även ett direkt bidrag till att hjälpa projektet du valt så att det kan växa och utvecklas. Ditt bidrag ger dem möjlighet att renovera byggnader, förbättra sin utrustning och att utvidga verksamheten. Ännu viktigare, du ger resurser att skapa lokala arbetstillfällen, anställa personal som tar hand om dig, hjälper till med transport och mat, utför underhållsarbete och liknande.
Därför har volontärprojekt en sådan positiv påverkan i fattiga kommuner, det bidrar till att skapa nya viktiga arbetstillfällen! Vilket är enormt viktigt om man vill förbättra de långsiktiga ekonomiska villkoren för dessa fattiga samhällen. Något du direkt stödjer genom att delta”.

Och det är ofta inte så värst dyrt att åka som volontär med tanke på hur länge man är borta och hur mycket erfarenhet som man har med sig hem 🙂
Det finns också väldigt många olika resor att välja mellan. Ni kan se alla genom att klicka här!
Här nedan är mina favoriter:

Volontärresor med Goodtravel! Volontärresor med Goodtravel! Volontärresor med Goodtravel! Volontärresor med Goodtravel! Volontärresor med Goodtravel! Volontärresor med Goodtravel! Volontärresor med Goodtravel!

2 comments

  1. sv: ja healing är något jag tror alla skulle må gott av. Men det finns ju många som inte tror på sånt och jag tror att om man inte är öppen för det kan man heller inte ta emot det :)

    Reply
  2. Gud så häftigt det låter!

    Reply

Leave a reply