White Shark Cage Diving – Så här går det till!

Shark cage diving

Världens bästa ställe att burdyka med vithajar sägs vara Gansbaii i Sydafrika!
Om ni inte har egen bil att ta er runt med. Då kommer företaget som ni valt att boka ert vithajsdyk att hämta er på ert hotell galet tidigt. Vi valde att åka med Shark diving unlimited som ägs av den världskände “sharkman” Mike Rutzen.
När man kommer till Gangsbaii så börjar man med att få frukost (man ska inte äta någonting innan så man inte blir åksjuk).

Efter frukosten får man en “briefing” om hur det kommer gå till och vad man har att förvänta sig. Nu är det dags att ge sig av!

Sedan är det bara till att sitta på båten, försöka slappna av och kika på fåglarna. Under tiden som båten åker ut till djupare vatten där vithajarna härjar!


När båten kommer fram till stället så slänger besättningen ut massor med fiskrens och delar av fisk (även kallat chums). Det är inte fräscht men som turist slipper man handskas med det 😉


Nästa steg är att kasta in buren i vattnet för man vill ju inte fridyka med vithajar… vi kan ju inte alla heta Mike Rutzen 😉Eftersom det endast handlar om att locka till sig vithajar och inte mata dom så sätts fiskhuvud fast i ett snöre så man kan dra undan det utan att hajen får tag i bytet.

The first Shark appears!

När den första hajen visat sig… något som ofta blir en riktigt häftig upplevelse så får man krypa ner i buren och njuta av livet. Självklart får man våtdräkt att ha på sig så man inte fryser ihjäl för vattnet är KALLT!Ett viktigt ps är att inte glömma KAMERAN (även om inte alla bilder blir bra)!


Efter ca 20 minuter i vattnet får man gå upp i båten igen och ge plats för nästa “dykare”. Man får sedan möjlighet att komma ner till hajarna igen om man vill.

Så… hoppas ni alla vet hur det går till när ni åker på vithajsdykning i Sydafrika.
För fler och bättre bilder på hajar och vår upplevlese av det klicka här 
Bilden nedan är en av de bästa bilderna Mini tog på hajen!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018