Wild Is Wild… Don´t Feed The Wild!

Vi kommer som turister och vi tänker oss inte för. Vi gör det som faller oss in, som att mata aporna vid tempel som vi besöker och att försöka få aporna så nära oss som möjligt på foto.
Med vi menar jag turister i allmänhet och inte specifikt Mini och jag. Många vet att man inte ska ta foto med apor som människor på gatorna har i till exempel Thailand. Vi vet att det är fel att gynna marknaden när människor tjänar pengar på att expolatera djur under dåliga förhållanden och vi fryner på näsan åt det.
Men varför tänker vi inte på de vilda aporna?

Och en underbar bebis…

Det är lika illa att ge dom mat och att locka dom till sig… ändå fortsätter vi att göra det och resultatet är att aporna blir mer och mer aggressiva och börjar attackera människor. De kommer för nära människorna och detta i sin tur resulterar i att aporna skadas och dödas… “You feed them, we kill them” har vi sett på x antal skyltar men tyvärr fortsätter turisterna att mata och locka till sig vilda apor.
Lokalbefolkningen som arbetar vid de olika templen på Sri Lanka är utrustade med slangbellor som de inte är sena med att använda.
Stenar och slangbella orsakar stora skador på aporna och tyvärr så händer detta på grund av oss!
Fotot som Mini tog lyckas verkligen fånga det tragiska i när det vilda möter mänskligheten… när apor far illa för att vi lär dom att förknippa oss med mat. Detta är resultatet av en slangbella mot en bebis (skadan är suddad) och man ser mammans sorgliga ansikte med blod från sin bebis.

 
Mata inte vilda djur… Wild is Wild, let it be! 

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

9 comments

 1. Något vi alla bör ta till oss.

  Reply
 2. Grymt

  Reply
 3. Stackars apor... O det är människans fel.

  Reply
 4. Man blir ledsen.

  Reply
 5. Låt det vilda vara vilt!!!!

  Reply
 6. Stackars apmamma

  Reply
 7. Sjukt vad sysslar vi med?

  Reply
 8. Helt sjukt hur kan man skada dessa djur?

  Reply
 9. Jag förstår att de blir förbannade men vems fel är det?

  Reply

Leave a reply