101… Nummer 16 – Glistening Waters = Självlysande vatten!

May 15, 2012

Att bada i självlysande vatten är ingenting som går att förklara magin i… framförallt när man inte har toppenbra foton att visa!
Det var kolsvart… verkligen supersvart och det var bara att hoppa i vattnet. Läskigt till en början men effekten av vattnet var helt otroligt!
Hur detta fenomen går till har vi ingen aning om mer än att vi vet att det finns microorganismer i vattnet som plockar upp solljus under dagen. På kvällen/natten så är dessa “laddade” och så fort man upprör dom, dvs rör vattnet så lyser de i blå/grönt neonljus = så sjukt häftigt!
Anledningen till att det var nästintill omöjligt att få med på foto och film är för att det var för mörkt och vi hade ingenstans att hämta ljus från. Även om vi har bra kamerautrustning så är det inte så “hajpade” objektiv att de klarar att fota i nästan totalt mörker! Jag tror att vi hade fått bättre bilder ifall vi hade kommit dit lite tidigare men då hade vi inte fått samma vatteneffekt!
Och om vi måste välja mellan foto eller upplevelse så vinner upplevelse 🙂


Självklart kom ingenting med men när jag simmade i vattnet så lös det runt mig. Jag sparkade för allt jag var värd hahahaha det var så himla häftigt… nästan lite radioaktiv känsla!


Och den enda bilden som visar någon rättvisa alls är den som Mini lyckades ta när vi var på väg tillbaka!
Det är alltså båtmotorn som retar organismerna till att lysa.

Vi såg också neonfärgade fiskar som simmade förbi, eller rättare sagt vattnet runt fiskarna var självlysande!
Glistening Waters är ett MÅSTE för alla som kommer till Jamaica!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018