“(O)Laglig” affär med droger!

May 31, 2014

Alla typer av droger är OLAGLIGA på Jamaica. Man får varken använda eller sälja droger och det är dryga böter och fängelsestraff ifall man åker dit för narkotikainnehav.
När man kommer till Bob Marley Museet så har de en affär (läs hål i muren) där de säljer diverse droger.
Det är lika olagligt att använda droger på Nine Mile som det är på övraga Jamaica men det finns en stor skillnad… hit kommer inte Polisen! Det är alltså allmänt känt att ifall man vill komma till Jamaica och röka på så är det på Bob Marley museet som man ska vara. Anledningen till att poliserna inte kommer dit är att Bob Marley var Rastafari och i deras religion så är det röka på som gäller… med andra ord så hedrar man Bob Marley genom att komma och besöka hans gravplats och bli hög. Hahahaha det låter helt sjukt men det är sant! Guiderna är bara noga med att påpeka att man inte får ta med sig droger ut från området men så länge man befinner sig “hos Bob Marley” så är det bara att ta för sig!
Självklart är det inte ett krav att man måste röka på när man är här men om sanningen ska fram så rökte var, varannan turist här… alla åldrar och alla nationaliteter!
Vi har faktiskt inte så bra koll på vad allting var men de sålde små joints som de kallade Ziggy Marlin, stora som de kallade Bob Marley och massa andra konstigheter.
Men det var oerhört roande att se alla turister, höga och glada, dansandes utan musik osv!


Vår guide lånade saker i affären så att vi kunde ta kort eftersom vi var så häpna över att detta verkligen var sant… att man kunde välja och vraka bland drogerna. Märk att fotona inte visar våra inköp utan bara är foton!


Återigen… vi visade inte upp våra inköp utan fotade bara!
Och det bästa av allt… det var kö till “affären” hahahaha. Det var en väldigt annorlunda upplevelse att se detta!

6 Comments

 1. Katta

  Verkar ju hel sjukt!

  Reply
 2. Lena

  Konstigt;)

  Reply
 3. Sofia

  Tja vad ska man säga?

  Reply
 4. Rafaela

  Helt sjukt o galet!

  Reply
 5. Maya

  En upplevelse att få se det.

  Reply
 6. Mathilda

  Roliga foto.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018