Cadillac Ranch

Dec 3, 2014

Cadillac Ranch ligger i utkanten av Amarillo, Texas, USA, som består av ett antal bilar av märket Cadillac som placerats på rad och som är delvis nedgrävda i marken. Konstverket ligger inte numera på sin ursprungliga plats, utan har flyttats på grund av att Amarillo inte längre hade plats för bilarna.

Cadillac Ranch skapades 1974 av Chip Lord, Hudson Marquez och Doug Michels och består av gamla eller skrotfärdiga Cadillacbilar som representerar bilmärkets utveckling mellan 1949 och 1963. De är nedgrävda till hälften med motorhuven neråt, i en vinkel som överensstämmer med Cheopspyramiden i Egypten.

“Skulpturen” skapades ursprungligen på ett vetefält men flyttades 1997 tre kilometer västerut till en betesmark längs Interstate 40 på grund av att staden Amarillo växte.

Cadillac Ranch går att se från motorvägen och även om den ligger på privat mark och nås genom en olåst grind till betesmarken. Det uppmuntras till graffiti eller andra spraymålningar på fordonen, som på grund av detta sedan länge har förlorat sina ursprungliga färger och är mycket dekorerade. Bilarna målas med jämna mellanrum om i olika färger för att ge besökare fräscha ytor att måla på.

Cadillac Ranch har förekommit inom amerikansk populärkultur. En hyllning till Cadillac Ranch ingick i filmen Bilar. Den fiktiva staden Radiator Springs ligger i utkanten av ett område som på en karta kallas “Cadillac Range” och genom hela filmen kan klippformationer som liknar de till hälften nedgrävda bilarna ses i horisonten.
Ett galet häftigt ställe som man absolut inte får missa när man befinner sig i krokarna!

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch

 

5 Comments

 1. Alice

  Härliga bilder som vanligt.

  Reply
 2. Daniella

  Wow wow wow.

  Reply
 3. Mikaela

  Var hittar ni allt detta?

  Reply
 4. Hedda

  Vilka bilder!!

  Reply
 5. Louie

  Fantastiska bilder och väldigt informativt.
  I övrigt har du en fin blogg, fortsätt på!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018