Hot Springs – Aguas Calientes

Efter att ha överlevt Inkaleden är det dags att bege sig med tåg tillbaka till Cuzco för de flesta. Men det finns en viktig sak som man bara måste göra innan man åker ifrån Aguas Calientes (som är en liten stad vid Machu Picchu).
Det som ni absolut inte får missa är att bada i deras Hot Springs! Tänk er att ni har vandrat i fyra dagar utan att duscha och med väldigt begränsade möjligheter att tvätta er = vatten låter väldigt lockande!
Hot-springs-Machu-Picchu

Öppettiderna är väldigt generösa för det är öppet dagligen från 05.00 – 20.00.
Stället i sig där de varma källorna finns är inte fantastiskt vackert men det är ganska så mysigt och om sanningen ska fram så är man mest sugen på att krypa ner i vattnet så det är inte så noga hur där ser ut 🙂
Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu
Även om stället i sig inte är så väldigt speciellt så kan vi garantera att känslan är fantastisk när man kryper ner i det varma Thermalbaden. Alla i Aguas Calientes känner till var de varma källorna finns så det gäller bara att använda sina sista krafter för att orka ta sig dit. Nej – det är inte långt men det sista man vill göra efter att ha gått Inkaleden är att gå ännu mer! Jag hade tjatat och ropat “hot springs” under flera timmar så alla i gruppen blev sugna på att gå dit och bada och fira att vi överlevde!
Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu

Och när de över-använda musklerna kurerar sig i 38 – 46 graders vatten så behövs det också en rejäl firar-stund med det klassiska som hör Inkaleden till…
Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu

6 Comments

 1. Nyfiken

  Hej
  Jag skulle önska att ni ville kategorisera era resmål typ efter land eller resmål så när man ska resa någonstans går man in på tex Grekland och sen Athen och läser om det resmålet.. Just nu känns det lite förvirrande med 101 resmål här och var.. Tack på förhand..
  Mvh Angela

  Reply
 2. Katta

  Det måste varit supermysigt.

  Reply
 3. Martina

  Vilken upplevelse.

  Reply
 4. Alice

  Vilken härlig resa!

  Reply
 5. Heidi

  Wow vilket äventyr!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018