Athens fish market – Varvakios Agora!

Sep 20, 2013

Vad passar bättre än att följa upp ett inlägg om köttmarknad med ett inlägg om fiskmarknad?!
Av någon anledning så reagerar man inte lika starkt på att se döda fiskar som när det gäller kött. Antagligen är det för att vi är så himla vana vid att se hela döda fiskar med huvud och allt medan vi reagerar starkare av att se ett fårhuvud.
Athens fishmarket

Athens fishmarketFiskmarknaden har samma öppettider som köttmarknaden och ligger “vägg i vägg” med denna. Även denna känns fräsch och ren och visst luktar det fisk där men det är inte så farligt som man kan tänka sig.
Fisk och skaldjur i mängder… det finns nog någonting för alla här och vi fick känslan av att många restauranger kommer hit och handlar sin fisk till middagarna – eller restaurangägarna, självklart kan inte restauranger gå 😉
Athens fishmarket

Athens fishmarket

Athens fishmarketDjurplågeri faktor? Ingen när det gäller fiskarna men väldigt hög på skaldjuren eftersom dessa får självdö där på isen! Hemskt att se att vissa av dem fortfarande rör sig 🙁
Det är ju dessutom bevisat att kött från djur som självdör har sämre kvalité jämfört med kött från djur som dödas, någonting som fiskhandlarna i Aten borde lära sig.
Athens fishmarketDäremot har vi valt att dela ut två pris:
Pris för dagens bästa t-shirt går till killen på bilden med den svarta t-shirten!
Athens fishmarket

Pris för dagens äckligaste fisk går till dessa flådda stackare! Ingen aning om varför de är flådda men nog ser de läskiga ut jämfört med de “vanliga” fiskarna!
athens fish market

Ett tips för er som vill ta del av denna typ av turism – kom hit tidigt för klockan 18.00 finns det ingenting kvar att se!

6 Comments

 1. chris

  usch! inget för mig 😛

  Reply
 2. Anna Karin

  Blääää.

  Reply
 3. Katta

  Det stämmer man reagerar inte lika starkt..

  Reply
 4. Marie

  Vilka bilder….

  Reply
 5. Elin

  Vilket djurplågeri.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018