Blooper 11: Sitgreaves Pass – Scary scenic route

May 10, 2015

Detta inlägg passar kanske inte som en “blooper” men samtidigt så är det denna kategori som kommer närmast den upplevelsen.
Det var längst med Route 66 – en fantastisk sträcka i bil med utsikter som fick oss att nästan bli tårögda över hur vackert där var. Det enda som var läskigt var att vägen var så väldigt smal så vid ett eventuellt möte hade det kunnat bli problem.

Blooper 11: Sitgreaves Pass - Scary scenic route

När vi kom upp till toppen ville Mini stanna och gå ut och fotografera. Jag följde med ut ur bilen men ganska så snabbt fick jag en olust-känsla i kroppen. Jag sa till Mini att det kändes fel att vara där och att jag ville att vi skulle åka därifrån. Mini lockade med att vi från denna utsiktsplats kunde se Arizona, Californien och Nevada på en och samma gång så jag tassade med.
Utsikten här var verkligen magisk!!!

Blooper 11: Sitgreaves Pass - Scary scenic route

Blooper 11: Sitgreaves Pass - Scary scenic route

Blooper 11: Sitgreaves Pass - Scary scenic route

Blooper 11: Sitgreaves Pass - Scary scenic route

Blooper 11: Sitgreaves Pass - Scary scenic route

Under hela tiden som vi strosade runt här och Mini fotograferade så kände jag att jag inte ville vara på denna platsen. Och plötsligt så fanns de bara där… Jag tror att meningen är att det ska vara en rofylld och fin plats men tyvärr så fick jag bara en jobbig och krypande känsla så det blev ett par snabba bilder och sedan fick Mini ge sig och följa med till bilen och köra därifrån.

Blooper 11: Sitgreaves Pass - Scary scenic route

Blooper 11: Sitgreaves Pass - Scary scenic route

En gravplats mitt ute i ingenstans. Det är faktiskt lite pinsamt att skriva att jag reagerade så på att se det men samtidigt så vill jag vara ärlig. Det kändes fel att vara där redan från början så den känslan bara förstärktes när jag såg gravarna.
Efter lite research (google) så har jag fått veta att gravplatserna är för att hedra personer vars aska är spridd på platsen. Så jag hoppas att andra som besöker platsen får en fin och lugn känsla i kroppen och inte är lika känsliga som jag är.

1 Comment

  1. FREEDOMtravel

    Fint, men tråkigt att du fick den känslan. Vi har kört på vägar med 700 meter stup utan vägräcken idag – i Frankrike!

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018