National Gardens!

National GardensMitt i centrala Aten finns en oas, en safe haven där man kan söka skydd i form av skugga under en av Atens varma dagar. Som ett mirakel är det något svalare i parken jämfört med stan och det kommer friska briser här. Parken är uppdelad i olika områden och här finns till och med en “djurpark” som visserligen känns ganska onödig med tanke på att det går runt några vingklippta gäss och getter här med en och annan kanin.
National GardensStatyer, små vattenfall och fräscha dofter från olika blommor gör att det känns som att man befinner sig långt ifrån stan.
National Gardens

National Gardens

National GardensEn sak har alla delar av parken gemensamt… ljudet av skalbaggar. Det må vara någon udda form av syrsor men troligtvis är det skalbaggar som är väldigt kamouflerade för de syns knappt men hörs desto bättre. Lite av djurlivets sång följer med på ens promenad runt parken.
För barnen finns en egen liten lekplats och med tanke på att parken är gratis att besöka så är den absolut en attraktion värd att undersöka och utforska.
National GardensMitt i stan men ändå så avskild och bäst av allt… det är gratis! Och utanför står det handlare som säljer nötter och olika goda tilltugg som man kan ta med sig in och knapra på!

10 comments

 1. trevligt :)

  Reply
 2. Det var lite bättre än min egen trädgård!!!

  Reply
 3. Ser riktigt mysigt ut.

  Reply
 4. Vilka härliga bilder.

  Reply
 5. Ett måste när man är i Athen, håller med

  Reply
 6. Måste vara härligt att bara ströva runt där.

  Reply
 7. Vilka bilder

  Reply
 8. Det sr mycket vackert ut, och nästan lite ogrekiskt?

  SV: taack så glad jag blir!
  puss

  Reply
 9. Ser härligt ut, jag tycker om att strosa runt i parker i olika städer, det är verkligen härligt :)

  Reply
 10. Vilken fin park! Så skönt när det finns grönområden i städer för lite lugn och ro mitt i all puls. Kram

  Reply

Leave a reply