Teatro Antico – Antika Teatern – Taormina

Dec 1, 2012

Vad: En antik grekisk teater som är det mest betydelsefulla monumentet i Taormina. Detta är inte enbart på grund av det konstnärliga och historiska värdet, utan också för det enastående läget. Det panorama som man njuter av härifrån blir kallat panoramas par excellence och är något man måste se när man befinner sig på Sicilien.
Den byggdes  i hellenistisk tidsålder i 3. – 2. århundrade f.Kr.. Den blev ombyggd och förstorad 300 år efter och av romarna har den använts till kapplöp och gladiatorkamper. Teatern har en fin akustik och i våra dagar blir den om sommaren använt till teaterföreställningar och koncerter.

Var: I Taormina på Sicilien. Alla kan visa er vägen ifall ni har svårt att hitta det.

Öppettider: Öppettider varierar men de har troligtvis öppet dagligen. För att undvika de största folkmassorna är ett tips att börja morgonen med att besöka teatern.

Pris: 8 € per person (2012).

Passar för: Alla som vill ha lite kultur inblandat i sin semester. Teatern i sig ser ut som de flesta antika grekiska teatrar men utsikten är fantastisk och det är väl värt ett besök.

Så här går det till: Man köper sin inträdesbiljett vid ingången och sedan får man vara där så länge man vill. Utöver teatern och den magiska utsikten så finns där också ett litet museum och en souveniraffär där man kan se delar av saker som de grävt fram och souveniraffären säljer småsaker och böcker om Sicilien.

6 Comments

 1. Katta

  Vilken underbar utsikt, värt att åka dit för utsiktens skull!

  Reply
 2. Ida

  Vilken fantastisk utsikt!

  Reply
 3. Kashaya

  Vad häftigt, det där vore kul att se

  Reply
 4. Erica

  Vilken häftig plats att besöka! 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018