Älg & Bison Safari – Markaryd

Jun 23, 2015

– Jag luktar älgsaliv. Det var en mening som jag aldrig trodde att jag skulle säga men numer tillhör vi den kategorin som kan säga att vi känt lukten från en älgs saliv.

Mini och jag har varit på Älg & Bison Safari i Markaryd tre gånger nu. Det är ett väldigt prisvärt nöje för både stora och små. När Ron var och hälsade på så tog vi honom till denna älg  & Bison Safari och efter att ha åkt igenom Europa och varit i tio länder så var fortfarande ett av hans starkaste minne att ha varit så nära älgarna i Markaryd.

Det är en park där man antingen kan köra med sin egna bil eller åka med i ett tåg. Under sin tur så får man se flera älgar (i olika storlekar) och många av älgarna kommer skrämmande nära. Vi hade ett älghuvud inne i bilen också en gång när vi var där. Vi föredrar att köra själva eftersom vi då kan ta det i vårt egna tempo. Fördelen med att åka med tåget är att man får information om de olika älgarna och lär sig mer om dem.
Det finns väldigt mycket informationsskyltar som man kan läsa och lära sig mer om älgar. Visste ni föresten att Sverige är det mest älg-täta landet?

Vi tycker absolut att det är värt att besöka detta ställe för det är verkligen en upplevelse. Ett tips som vi har och som kommer förgylla ert besök är… Köp med er massor av morötter och bananer om ni vill få älgarna att komma ända fram till bilen/tåget. 

 

moose-safari

Älg & Bison Safari

Älg & Bison Safari

Älg & Bison Safari

Älg & Bison Safari

Älg & Bison Safari

Älg & Bison Safari

Älg & Bison Safari

Adress:
Smålandet
Misterhult 2032
28591 Markaryd
Telefon: +46(0)433-129 23

1 Comment

  1. Erica

    Men wow, vad häftigt! Att hade ingen aning att det fanns såna safaris! :3 <3

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018