Fontana Di Trevi

Jun 26, 2013

Det ser mer ut som en stor byggnad än en fontän men den är mäkta imponerande den där Fontana Di Trevi!
Fontana-di-trevi

Fontana-di-trevi

Fontana-di-trevi

Fontänen byggdes 1762 och ligger i centrala Rom och det kostar ingenting att besöka den… eller jo vänta – det kostar ett mynt som man ska kasta över ryggen ner i fontänen. Det betyder att man kommer att komma tillbaka till Rom igen. Om man inte vill tillbaka till Italien så behöver man inte kasta myntet 😉
Fontana-di-trevi

Där är alltid mycket folk i rörelse och också många vakter eftersom det är förbjudet att röra vattnet. Ganska ofta hör man visselpipor som låter och det är vakterna som uppmanar folk att inte stoppa ner händerna i fontänen. Självklart pillade jag ner tassarna när vi var där.
Säga vad man vill men den är riktigt, riktigt stor!
Fontana-di-treviDen obligatoriska pussen vid fontänen måste ju också vara med 😉
Fontana-di-treviFör er som inte har varit vid fontänen och inte planerar åka dit – här är ett litet videoklipp, inget märkvärdigt men man känner av hur stämningen är där!

http://www.youtube.com/watch?v=SUVYg8HjoFU

15 Comments

 1. Cissi

  Jag trodde det betyde att “tur” därför våga vi inget annat än att kasta några mynt när vi var där 😉

  Reply
 2. Sara

  Vad kul med myntkastningen, jag kastar alltid mynt i fontäner och önskar mig saker 🙂 Har aldrig hört att man kommer tillbaka till platsen, men det är ju väldigt bra, haha! 🙂

  Reply
 3. chris

  roms fontäner är så vackra!!

  Reply
 4. Katta

  Jag har varit där o kastade faktiskt i ett mynt

  Reply
 5. Malin

  Jag vill också dit

  Reply
 6. Lisa

  Vilka fina bilder

  Reply
 7. Pernilla

  Tack så mycket, tårtorna blev helt ok tycker jag 🙂

  Reply
 8. LIENE

  sv: ja, den låten är jättefin 🙂

  Vackert!

  Reply
 9. Carro

  Vilken liten fontän 😉

  Reply
 10. Erica

  Vilken fint ställe! 🙂

  Reply
 11. miadiana

  Fontana Di Trevi skulle jag gärna vilja se i verkligheten någon gång. 🙂

  Sv: Jag ska hälsa till henne! 🙂

  Reply
 12. Cory T. Harrison

  Hostelet jag bor på här i Chicago är väldigt stort. Det ligger nära universitetet och jag såg en hel massa ungt folk på vägen hit. Det verkar vara gott om restauranger och barer i detta neighborhood också. Samt nära till Lake Michigan. Så det ska bli roligt att gå på upptäcktsfärd imorgon. Ikväll har jag inte sett mer än insidan på mitt boende, samt ett mycket gott sushi ställe som ligger ett stenkast härifrån.

  Reply
 13. Prince Massey

  Om jonas godkänner så kanske det blir några sådana här Eames till matbordet, vi har kollat på högblankt vitt matbord med kromad metall som underrede. Så långt från min smak som det går att komma, men det känns ändå skönt och harmoniskt med helmodernt i köket. (tänkte skriva prkatiskt också, men där får det vara nog) Det är stort också, finns iläggskivor så många kan komma på fest. Då skulle de här stolarna passa till, men jag har ändå tänkt att blanda in en och annan antik stol.

  Reply
 14. Ingrid - Mamma till två sessor

  den ser verkligen mäktig ut! hihi jag skulle inte heller kunna låta bli att sticka ner fingrarna i där om jag åkte dit 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018