Panathenaic Stadium (Panathinaiko).

olymic-stadium-AthensDenna stadium kallas även för Kallimarmaro som betyder vackert marmorerad. Stadium som ligger i Aten är den som anordnade de första “moderna” Olympiska spelen år 1896. Den var restaurerad från antikens stadium som varit där innan och idag är det världens enda stora stadium som är byggd helt i marmor!
olymic-stadium-AthensDet kostar 3:-Euro att gå in men man kan fota allting utifrån och vi har också ett kostnadsfritt tips till alla er som vill fota stadion uppifrån men som inte vill betala för att gå in!
Gå till vänster om stadion och följ snirkliga stigar hela vägen upp till toppen. Inte nog med att ni ser allting perfekt därifrån och kan fota som tusan… det kostar ingenting!
I vanliga fall är jag först in på alla attraktioner och betalar vad det kostar men i detta fall så kändes det så himla onödigt att betala för att gå in och titta på någonting som man kunde se lika bra utifrån! Vi hittade stigen för att vi bestämde oss att leta efter en geocache och om ni också sysslar med det så är det GC17RWE – Arditos Hill som cachen heter!
olymic-stadium-Athens

olymic-stadium-Athens

Olympic-stadium-Athens

Olympic-stadium-Athens

Olympic-stadium-Athens

Stadium är också den äldsta i världen så självklart förtjänar den ett besök!!!

4 comments

 1. Tack snälla du :)

  Sista bilden var ju grym!!

  Reply
 2. De fungerar men det har inte så många läkare och tider så det är därför det tar sin tid :(

  Reply
 3. Oj, äldst i världen - det är rätt gammalt!!

  Reply
 4. Coolt ställe! :-)

  Reply

Leave a reply